• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2011. gada 12. maija sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 13.maijā, tiekoties ar Zviedrijas Karalistes parlamenta Aizsardzības komisijas delegāciju, pārrunāja aktuālos reģionālās drošības politikas jautājumus un abu valstu sadarbību aizsardzības jomā.

Sveicot zviedru parlamentāriešus Saeimā, komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis akcentēja Latvijas un Zviedrijas īpaši aktīvo sadarbību aizsardzības jomā pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. “Abu valstu militārā sadarbība tolaik bija ļoti cieša, tomēr ar nožēlu jāatzīst, ka līdz ar Latvijas iestāšanos NATO tā mazinājusies,” atzina komisijas priekšsēdētājs.

A.Latkovskis rosināja aktivizēt kontaktus aizsardzības jomā gan divpusējā, gan Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionālās sadarbības līmenī, kā arī Eiropas Savienības (ES) Kopējās drošības un aizsardzības politikas ietvaros. A.Latkovskis apliecināja Latvijas ieinteresētību nākotnē darboties Zviedrijas vadītajā Ziemeļu kaujas grupā (Nordic Battle group). Aptuveni 2000 karavīru lielā Ziemeļu kaujas grupa ir viena no 18 ES dalībvalstu veidotajām mobilajām kaujas vienībām, un tajā jau darbojas Igaunijas militārpersonas.

Lai samazinātu militāro iepirkumu izmaksas, A.Latkovskis ierosināja organizēt vienotus Latvijas un Zviedrijas bruņojuma iepirkumus. Kaut arī Zviedrija nav NATO dalībvalsts, bruņojuma jomā tā izmanto NATO standartus un tādēļ šāda ciešāka sadarbība būtu iespējama, atzīmēja A.Latkovskis. Zviedru parlamentārieši šādu iniciatīvu novērtēja atzinīgi.

Tikšanās laikā abu valstu parlamentārieši pārrunāja arī enerģētiskās drošības un kiberdrošības jautājumus. Runājot par Latvijas enerģētiskās neatkarības nodrošināšanu, deputāts Uģis Rotbergs akcentēja sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību Latvijā, kā arī Ignalīnas atomelektrostacijas projekta un atjaunojamo energoresursu nozīmi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!