• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zviedrijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 11.maijā tikās ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Mariju Konsuelo Femeniju Gvardiolu, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu divpusējā sadarbība un iespējas veicināt parlamentāros kontaktus, kā arī sadarbību ekonomikā, kultūrā un izglītībā.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa kā būtiskāko notikumu abu valstu sadarbībā pēdējos gados minēja Spānijas karaļa Huana Karlosa vizīti mūsu valstī 2009.gadā. “Abu valstu attiecībām ir labs izaugsmes potenciāls, un Latvija ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā ar Spāniju,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa vērsa uzmanību uz Latvijas iedzīvotāju lielo interesi par spāņu valodu un kultūru, paužot cerību, ka tieši Latvijā varētu tikt izveidots kāds no nākamajiem spāņu kultūras centriem – Migela Servantesa institūta pārstāvniecība. Vēstniece atzina, ka Rīga kā Baltijas reģionālais centrs varētu būt piemērota vieta Servantesa institūta izveidei.

Pārrunājot valstu ekonomisko kontaktu veicināšanas iespējas, vēstniece apliecināja īpašu Spānijas ieinteresētību sadarbības stiprināšanā enerģētikas un transporta jomā.

Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu attiecību stiprināšanā. S.Āboltiņa darīja zināmu, ka Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Spānijas parlamentu, un kā labu sadarbības formātu minēja Eiropas lietu komisiju un Ārlietu komisiju līmeni.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!