• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2011. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 15 "Mājdzīvnieku turēšanas noteikumi Daugavpils pilsētā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2011., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/230157

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Par pašvaldības nodevu par ielu tirdzniecību un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu publiskās vietās Jūrmalā

Vēl šajā numurā

17.05.2011., Nr. 75

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15

Pieņemts: 28.04.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.15

Daugavpilī 2011.gada 28.aprīlī

Mājdzīvnieku turēšanas noteikumi Daugavpils pilsētā

Apstiprināti Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 28.aprīļa sēdē (prot. Nr.11, 17.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 10.punktu,
Dzīvnieku aizsardzības likuma 8.panta trešo un ceturto daļu,
Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumu Nr.266
"Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai,
 tirdzniecībai, pārvadāšanai un demonstrēšanai publiskās izstādēs,
kā arī suņa apmācībai" 13.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka suņu vešanas pastaigā, bezsaimnieka kaķu un produktīvo mājdzīvnieku turēšanas un klaiņojošo mājdzīvnieku izķeršanas kārtību Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. mājdzīvnieki – suņi, kaķi un produktīvie mājdzīvnieki;

2.2. produktīvie mājdzīvnieki – visu sugu mājlopi, mājputni, truši, kā arī citi dzīvnieki, kurus audzē un tur dzīvnieku izcelsmes produktu iegūšanai;

2.3. publiska vieta – jebkura vieta, kas neatkarīgi no tās faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai un par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai fiziskajai personai, kura nav attiecīgās vietas īpašnieks, tiesiskais valdītājs, turētājs, algots darbinieks vai cita persona, kuras atrašanās attiecīgajā vietā ir saistīta ar darba pienākumu izpildi, pasākuma organizēšanu vai saskaņā ar uzņēmuma līgumu.

3. Par šo noteikumu neievērošanu vainīgās personas saucamas pie administratīvās atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

4. Daugavpils pilsētas dome deleģējusi pašvaldības sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Labiekārtošana-D" (turpmāk – PSIA "Labiekārtošana-D") organizēt klaiņojošo dzīvnieku izķeršanu un uzturēšanu dzīvnieku patversmē.

5. Jebkurai personai ir pienākums nekavējoties paziņot PSIA "Labiekārtošana-D" attiecīgajam dienestam par klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku.

6. Aizliegts barot klaiņojošus mājdzīvniekus publiskās vietās un dzīvojamo māju koplietošanas telpās, izņemot sterilizētus bezsaimnieka kaķus. Personām ir pienākums uzturēt tīrībā un kārtībā vietu, kur tiek baroti sterilizēti bezsaimnieka kaķi.

II. Kārtība suņu vešanai pastaigā

7. Suņa īpašniekam vai turētājam ir pienākums vest suni pastaigā atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Daugavpils pilsētā ārpus norobežotās teritorijas atļauts vest suni pastaigā bez pavadas vietās, kas speciāli ierīkotas suņu pastaigām.

8. Suņa īpašniekam vai turētājam ir šādi pienākumi:

8.1. vest suni pavadā;

8.2. vedot pastaigā suni, ņemt līdzi inventāru ekskrementu savākšanai un tos savākt;

8.3. samaksāt pašvaldības nodevu par suņa turēšanu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā atbilstoši normatīvo aktu prasībām;

8.4. pārvadāt suni sabiedriskajā transportlīdzeklī atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

9. Suņa īpašnieks vai turētājs nav tiesīgs ievest suni bērnu atpūtas un rotaļu laukumos, izglītības iestādēs un to teritorijās, izklaides vietās, sporta laukumos, tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietās un publisko pasākumu norises vietās.

III. Kaķu un bezsaimnieka kaķu turēšanas kārtība

10. Daugavpils pilsētā dzīvojamo māju tuvumā atļauts turēt tikai sterilizētu bezsaimnieka kaķi, nodrošinot tā labturību un apzīmēšanu. Sterilizētu bezsaimnieka kaķu turēšana dzīvojamo māju tuvumā saskaņojama ar PSIA "Labiekārtošana-D".

11. Kaķis var brīvi uzturēties ārpus tā īpašnieka vai turētāja valdījumā vai turējumā esošās teritorijas, ja tiek nodrošināta tā apzīmēšana.

IV. Produktīvo mājdzīvnieku turēšanas kārtība

12. Produktīvos mājdzīvniekus Daugavpils administratīvajā teritorijā atļauts turēt šādos gadījumos:

12.1. produktīvā mājdzīvnieka īpašniekam vai turētājam īpašumā vai lietošanā ir zemesgabals, kas var tikt izmantots produktīvā mājdzīvnieka pastaigai;

12.2. produktīvā mājdzīvnieka turēšanai ir iekārtota novietne atbilstoši normatīvo aktu prasībām;

12.3. saņemts kaimiņu zemes gabalu īpašnieku saskaņojums produktīvā mājdzīvnieka turēšanai.

13. Produktīvā mājdzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir pienākums nodrošināt tā labturību atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī:

13.1. uzturēt tīrībā un kārtībā zemesgabalu, kas tiek izmantots produktīvā dzīvnieka pastaigai, kā arī tā pieguļošo teritoriju;

13.2. nodrošināt produktīvā mājdzīvnieka uzturēšanos tikai tā turēšanai paredzētajā teritorijā un novietnē.

V. Noslēguma jautājums

14. Atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils pilsētas domes 2005.gada 10.novembra saistošos noteikumus Nr.15 "Mājdzīvnieku turēšanas noteikumi Daugavpils pilsētā".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova



 

Daugavpils pilsētas domes 2011.gada 28.aprīļa saistošo noteikumu Nr.15 “Mājdzīvnieku turēšanas noteikumi Daugavpils pilsētā”
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma “Par pašvaldībām” 43.panta pirmās daļas 10.punkts noteic, ka dome tiesīga izdot saistošus noteikumus, ja tas nav paredzēts likumos, par mājdzīvnieku uzturēšanu.

Dzīvnieku aizsardzības likuma 8.panta trešā daļa noteic, ka saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē dzīvnieku labturības jomu, vietējā pašvaldība organizē klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izķeršanu un, ja nepieciešams, nogalināšanu. Šā panta ceturtā daļa noteic, ka saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem vietējā pašvaldība var atļaut pilsētā vai lauku apdzīvotā vietā dzīvojamo māju tuvumā turēt sterilizētu bezsaimnieka kaķi, ja tiek nodrošināta tā labturība un apzīmēšana

Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumu Nr.266 “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai, pārvadāšanai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” 13.punkts noteic, ka pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas var atrasties zaļajā zonā un mežā (izņemot vietējo pašvaldību noteiktās vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts) pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību.

Pārbaudot Daugavpils pilsētas domes 2005.gada 10.novembra saistošo noteikumu Nr.15 “Mājdzīvnieku turēšanas noteikumi Daugavpils pilsētā” atbilstību normatīvajos aktos noteiktajam pašvaldības pilnvarojumam un prasībām, tika izstrādāti jauni pašvaldības saistošie noteikumi mājdzīvnieku turēšanas jomā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka labturības prasības mājdzīvnieku turēšanai Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpildei jaunas institūcijas netiks veidotas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Daugavpils pilsētas pašvaldības policija.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar Daugavpils pilsētas pašvaldības policiju, Daugavpils pilsētas Administratīvo komisiju, SIA “Labiekārtošana – D” Dzīvnieku patversmes vadītāju.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!