• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem jauno ēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2011., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot valsts augstākos apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu

Vēl šajā numurā

03.05.2011., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem jauno ēku

28.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem jaunās ēkas atklāšanā, kas nodrošinās notiesāto un apcietināto nepilngadīgo jauniešu dzīves apstākļu uzlabošanu atbilstoši Eiropas Savienības valstu standartiem.

Atklāšanas uzrunā Valsts prezidents pauda gandarījumu par realizēto projektu: "Mēs būtu gandarīti, ja sabiedrības kopējie pūliņi vainagotos ar rezultātu, ka mums vispār nav pusaudžu noziedzības, ka neviens nebūtu nekur jāpāraudzina. Bet tas ir tikai ideāls mērķis, uz ko tiekties. Manuprāt, ļoti svarīgs uzdevums ir veidot vidi, kurā šie jaunieši, kuriem varbūt vienreiz dzīvē paslīdējusi kāja, varētu atrast sevi, pašpārliecinātību sevī un kļūtu par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem ar profesiju un piepildījumu dzīvē."

Valsts prezidents atzina, ka, pirmo reizi pirms vairākiem gadiem apmeklējot Cēsu audzināšanas iestādi nepilngadīgajiem, viņu pārsteidza šeit strādājošie pašaizliedzīgie un profesionālie darbinieki, kas kontrastēja ar vidi, kurā nepilngadīgie jaunieši atradās. "Tā man bija šokējoša, un kopš tās dienas es ik pa brīdim gan interesējos, gan vēlreiz apmeklēju jūsu iestādi, jo man likās, ka tas ir nepieļaujamijo tieši vide, ne tikai cilvēku attieksme pret šiem jauniešiem var dot iespēju viņiem laboties," uzsvēra V.Zatlers.

Viņš novēlēja, lai lielākā daļa no Cēsu audzināšanas iestādē esošajiem puišiem nākotnē kļūst par kārtīgiem vīriešiem un kārtīgiem Latvijas pilsoņiem.

V.Zatlers bija pateicīgs Norvēģijas valdībai par atbalstu un ieguldījumu Latvijas tieslietu jomas attīstībā, atbalstot jauno ēku projektu, kā arī celtniekiem un visiem ieslodzījumu sistēmas darbiniekiem par ideju un tās piepildījumu.

Valsts prezidents Cēsu audzināšanas iestādi nepilngadīgajiem apmeklējis vairākas reizes – 2008.gada maijā un septembrī. Pēc iepazīšanās ar neapmierinošajiem apstākļiem šajā iestādē viņš aicināja atbildīgās institūcijas meklēt un rast problēmsituācijas risinājumu, kā arī aktīvi sekoja turpmākajai situācijas attīstībai. Trīs gadus pēc Valsts prezidenta pirmās vizītes Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem tika atklāta jaunā, tikko uzbūvētā apcietinājuma izpildes daļas ēka, kā arī renovētais administrācijas un notiesāto dzīvojamais korpuss.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!