• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas konsulāro pārstāvniecību darbu vasarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2011., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2011.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

26.04.2011., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas konsulāro pārstāvniecību darbu vasarā

Arī šogad pieaug vīzu pieprasītāju skaits Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs. Salīdzinājumā ar 2010.gada pirmo ceturksni 2011.gadā tādā pašā laikā pieprasījumu skaits palielinājies par 28%. Lai pēc iespējas izvairītos no lielām rindām vasaras sezonā apmeklētāju pieņemamajos laikos, Ārlietu ministrija ir izstrādājusi plānu papildspēku nosūtīšanai Latvijas pārstāvniecībām. Īpaši tas attiecas uz vēstniecībām Krievijas Federācijā (vīzu pieteikumu skaita pieaugums 2011.gada pirmajā ceturksnī ir bijis 40%), Baltkrievijas Republikā (pieaugums 35%) un Ukrainā (pieaugums 58%).

Par to 8.aprīlī ikgadējās Latvijas konsulāro darbinieku mācībās tika informētas konsulārās amatpersonas. Vienlaikus amatpersonas dalījās pieredzē vīzu izsniegšanas jomā. Mācībās tika apspriesti tādi jautājumi kā Šengenas līguma dalībvalstu Centrālās vīzu informācijas sistēmas ieviešana, plānotā biometrijas datu noņemšanas sākšana vīzu izsniegšanai, elektroniskās pieteikšanās vīzu saņemšanai projekts un citi jautājumi.

Kopumā 7. un 8.aprīlī mācībās piedalījās 95 dalībnieki no Latvijas Republikas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām un Ārlietu ministrijas, kā arī mācībspēki no Ārlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Izglītības ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Latvijas Zvērinātu notāru padomes, Latvijas Rektoru padomes un Administratīvās rajona tiesas.

Šīs mācības Ārlietu ministrija rīko Solidaritātes un migrācijas plūsmu pārvaldīšanas pamatprogrammas 2007.–2013.gadam Eiropas Ārējo robežu fonda prioritātes Nr.5 "Atbalsts attiecīgo ārējo robežu un vīzu jomas Kopienas tiesību instrumentu, jo īpaši Šengenas Robežu kodeksa un Vīzu kodeksa, efektīvai piemērošanai" ietvaros.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!