• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Turcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2011., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229217

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas konsulāro pārstāvniecību darbu vasarā

Vēl šajā numurā

26.04.2011., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra darba vizīti Turcijā

20. un 21.aprīlī Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzturējās darba vizītē Turcijā. 20.aprīlī viņš tikās ar Turcijas Republikas prezidentu Abdulu Gilu. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja divpusējo attiecību aktualitātes un Turcijas Eiropas Savienības integrācijas gaitu. Sarunas partneri pauda gandarījumu par ekonomisko sakaru aktivizēšanos pēdējo gadu laikā – 2010.gadā Latvijas un Turcijas tirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis par 95% – un izteica cerību par pozitīvās dinamikas turpināšanos.

Ģ.V.Kristovskis pateicās Turcijai par atbalstu Latvijas NATO integrācijas procesā, kā arī faktu, ka Turcija nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju un aneksiju. Šobrīd Latvija ir stingra Turcijas dalības ES atbalstītāja. Latvija iestājas par jaunu sadaļu atvēršanu Turcijas sarunās par pievienošanos Eiropas Savienībai.

Ģ.V.Kristovskis tikās ar ārlietu ministru Ahmetu Davutoglu, premjera vietnieku ekonomikas jautājumos Ali Babadžanu un citām Turcijas amatpersonām.

Tikšanos laikā visi sarunu partneri pauda gandarījumu par divpusējo attiecību labo un draudzīgo raksturu un izteica ieinteresētību padziļināt ekonomiskos abu valstu sakarus. Aktīvi noris sadarbība tūrisma jomā, pastāv abpusējā biznesa pārstāvju sadarbības interese. Ievērojams potenciāls ir ziemeļu–dienvidu tranzīta attīstīšanai starp Melnās jūras reģionu un Turciju un Baltijas jūras reģionu, ieskaitot Latviju.

Turcija Latvijai pateicās par atbalstu Turcijas ES integrācijas procesam. Ģ.V.Kristovskis uzsvēra: "Latvija iestājas par Turcijas pilntiesīgu dalību ES pēc pievienošanās sarunu noslēguma. Turcijas ES integrācijas procesam ir jābūt atkarīgam vienīgi no pašas Turcijas reformu progresa."

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!