• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eksporta garantijām uz ES un OECD valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2011., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par līdzfinansējumu ģimenes ārstu prakšu pilnveidošanai

Vēl šajā numurā

21.04.2011., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eksporta garantijām uz ES un OECD valstīm

No 2010.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.decembrim Latvijas eksportētājiem bija pieejamas garantijas eksporta darījumiem, kur pircējs ir no Eiropas Savienības dalībvalsts, Austrālijas, Kanādas, Īslandes, Japānas, Jaunzēlandes, Norvēģijas, Šveices vai Amerikas Savienotajām Valstīm. Šobrīd turpinās Ekonomikas ministrijas sarunas ar Eiropas Komisiju par iespēju pagarināt šo garantiju sniegšanas termiņu līdz 2011.gada 31.decembim.

Lai ļautu Latvijas Garantiju aģentūrai arī turpmāk sniegt eksporta kredītu garantijas ne vien uz trešajām valstīm, bet arī darījumiem uz Eiropas Savienības un atsevišķām Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstīm – Austrāliju, Kanādu, Īslandi, Japānu, Jaunzēlandi, Norvēģiju, Šveici, Amerikas Savienotajām Valstīm, Latvijai atkārtoti jāapliecina minētā apdrošināšanas seguma neesamība vai trūkums Latvijā, t.i., Eiropas Komisijai jāiesniedz rakstiski apliecinājumi, ka esošajos tirgus apstākļos kredītrisku apdrošināšanas kompānijas Latvijas eksportētājiem ir atteikušas sniegt eksporta darījumu apdrošināšanas pakalpojumus uz iepriekšminētajām ES un OECD valstīm.

Ekonomikas ministrija aicina uzņēmējus, kuriem 2010.gada laikā tika atteikti eksporta apdrošināšanas pakalpojumi, līdz 28.aprīlim iesniegt Ekonomikas ministrijā:

• apliecinājumus (vēstules formā), ka apdrošināšanas kompānijas ir atteikušas apdrošināt eksporta darījumus uz ES vai OECD valstīm, vai ka apjoms, par kādu ir apdrošināts eksporta darījums, ir samazināts;

• apdrošināšanas kompāniju atteikumus (vēstules vai e-pasta formā) apdrošināt eksporta darījumus uz ES, OECD valstīm vai to paziņojumus, ka apjoms, par kādu tā apdrošina eksporta darījums uz ES vai OECD valstīm, ir samazināts, norādot, kad ir notikusi limitu atcelšana/samazināšana un kā apdrošinātājs pamatoja savu lēmumu.

Informāciju aicinām nosūtīt vai iesniegt rakstiski Ekonomikas ministrijā (Ekonomikas ministrija, Rīga, Brīvības iela 55). Papildu informācijai lūdzam sazināties ar EM Uzņēmējdarbības, ārvalstu investīciju piesaistes un eksporta nodaļas vecāko referenti Ivetu Ozoliņu, tālr. 67013138, e-pasts iveta.ozolina@em.gov.lv, vai EM ES fondu ieviešanas departamenta vecāko referenti Egitu Poļansku, tālr. 67013108, e-pasts egita.polanska@em.gov.lv.

Ekonomikas ministrija norāda, ka komersantu iesniegtā informācija netiks publiskota un tā tiks izmantota tikai komunikācijā ar Eiropas Komisiju.

No 2010.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.decembrim Latvijas Garantiju aģentūra programmas ietvaros ir izsniegusi piecas garantijas par 393 965 latiem eksporta darījumiem uz ES un OECD valstīm.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!