• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par šogad pieejamo finansējumu autoceļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2011., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par priekšlikumiem "ES 2020" stratēģijas izstrādei

Vēl šajā numurā

20.04.2011., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par šogad pieejamo finansējumu autoceļiem

Plānots, ka autoceļiem pieejamais finansējums šogad būs gandrīz divreiz lielāks nekā pērn, sasniedzot 270 miljonus latu. Turklāt šajā un nākamajā gadā plānots nodot ekspluatācijā vairāk nekā 600 km noasfaltētu ceļu.

Pagājušajā gadā valsts un pašvaldību autoceļiem bija pieejami ap 150 miljoniem latu: no Eiropas Savienības struktūrfondiem – 56,6 miljoni latu, bet no valsts budžeta – 93,6 miljoni latu.

Autoceļiem paredzēto resursu palielināšana iespējama, galvenokārt pateicoties Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaistei.

2011.gadā valsts budžeta apakšprogrammai “Valsts autoceļu pārvaldīšana, uzturēšana un atjaunošana” paredzētais finansējums ir 60,3 miljoni latu. Savukārt valsts autoceļu sakārtošanai, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētos projektus, šogad paredzēti 32,4 miljoni latu, bet Kohēzijas fonda (KF) projektiem – 108,5 miljoni latu. Līdz ar to kopumā valsts autoceļiem šogad plānots 201,2 miljonu latu pieejamais finansējums, kas ir par 89,6 miljoniem latu vairāk nekā 2010.gadā.

Vairāk naudas tiks arī pašvaldībām, lai uzlabotu ielu stāvokli un satiksmes drošību uz ceļiem. No valsts autoceļu fonda programmai piešķirtajiem līdzekļiem pašvaldību autoceļu (ielu) finansēšanai 2011.gadā paredzēta 20,36 miljonu latu liela mērķdotācija, kas ir saglabāta iepriekšējā gada līmenī. Savukārt no ERAF, pašvaldību un valsts budžeta līdzekļiem aktivitātē “Tranzītielu sakārtošana pilsētās” šogad plānoti apmēram 30 miljoni latu. Vēl 6 miljoni latu atvēlēti satiksmes drošības uzlabošanai pašvaldībām ārpus Rīgas, savukārt 3 miljoni latu paredzēti satiksmes drošības uzlabošanai galvaspilsētā.

No KF līdzekļiem lielo ostu infrastruktūras attīstība aktivitātes “Jūras maģistrāles” ietvaros tiks īstenoti divi projekti ielu infrastruktūras uzlabošanai – pievadceļu izbūve Ventspils brīvostā, kā arī ielu rekonstrukcija un Dienvidu pieslēguma izbūve Liepājas ostai. Šim mērķim paredzētais kopējais finansējums plānots ap 11,1 miljonu latu. KF līdzekļus izmantos arī Daugavpils pašvaldība – 2011.gadā tā īstenos projektu “Daugavpils autotransporta mezgls” par 5,5 miljoniem latu.

Valsts īsteno divus lielus KF līdzfinansētus projektus: autoceļa E22 posmu Tīnūži–Koknese un Ludza–Terehova rekonstrukciju. Ludza–Terehova posma kopējās izmaksas ir 47,7 miljoni latu (2011.gadā – 10,77 miljoni latu), bet Tīnūži–Koknese posma – 96,7 miljoni latu (2011.gadā – 22,21 miljons latu). Abus posmus iecerēts pabeigt nākamgad.

Kopumā 2011.gadā plānots sākt 12 ERAF līdzfinansētus autoceļu projektus un pabeigt 12 iepriekšējos gados iesāktos objektus. 2011.gada pirmajā ceturksnī paredzēts sākt iepirkuma procedūru vēl astoņiem projektiem.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!