• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija - Grieķija: ar rokasspiedienu pāri Eiropai (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.1999., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - ārlietu ministram

Vēl šajā numurā

18.03.1999., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija — Grieķija: ar rokasspiedienu pāri Eiropai

Par Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīti Grieķijā

GRE3.JPG (41749 BYTES) Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Grieķijas premjerministrs Kosta Simitis preses īssaietā Foto: Luiza Guljamaki, EPA/A.F.I.

Turpinājums no 1.lpp.

Valsts prezidents pateicās Atēnu mēram Dimitrim Avramopulam par dāvāto zelta medaļu. Pasniedzot šo medaļu, Atēnu pilsētas galva uzsvēra G. Ulmaņa ieguldījumu Latvijas ārpolitikā, īpaši Krievijas armijas izvešanu. D.Avramopuls minēja nozīmīgus faktus Latvijas vēsturē — atzina, ka Latvijas kā neatkarīgas valsts stiprināšanā nozīmīga loma ir bijusi Kārlim Ulmanim, un atgādināja, ka Latvija ilgus gadus ir bijusi padomju totalitārā režīma upuris.

Latvijas Valsts prezidents sniedza arī interviju Grieķijas televīzijas un radio sabiedrībai.

Valsts vizītes pirmo dienu noslēdza Grieķijas Republikas prezidenta un Stefanopulas kundzes rīkotās valsts vakariņas par godu Latvijas Republikas Valsts prezidentam un Ainai Ulmanes kundzei Grieķijas prezidenta pilī.

Laiks Atēnās vizītes pirmajā dienā bija nomācies, taču tas netraucēja izjust grieķu politiķu sirsnīgo attieksmi pret Latvijas Valsts prezidentu. Gaišo noskaņu nespēja mazināt arī Eiropas Komisijas demisija, kas Grieķijā kā ES dalībvalstī tiek īpaši dzīvi apspriesta.

Šodien, 18. martā, Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Grieķijā turpinās. Rīts sāksies ar grieķu tautas svētvietas Akropoles apmeklējumu un vainaga nolikšanu pie Nezināmā kareivja kapa.

Dienas vidū Guntis Ulmanis izbrauks uz Pireju, kur viņam paredzētas darba pusdienas ar Grieķijas un Latvijas uzņēmējiem. Latvijas Valsts prezidents uzrunās arī grieķu uzņēmējus Pirejas Tirdzniecības palātas rīkotajā seminārā.

Vakarā Latvijas Valsts prezidents un Aina Ulmanes kundze Atēnu Kultūras centrā rīkos pieņemšanu par godu Grieķijas prezidentam un Stefanopulas kundzei.

Rīt, 19.martā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis ar Ainu Ulmanes kundzi un oficiālo delegāciju dosies uz Salonikiem, kur sestdien arī beigsies viņa valsts vizīte.

Jānis Ūdris,

"Latvijas Vēstneša"

speciālkorespondents Atēnās,

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!