• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Norvēģijas sadarbību ekonomikā

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā

Čehijas Republikas Parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja Miroslava Nemcova no 10. līdz 12.aprīlim uzturas vizītē Latvijas Republikā. Tās laikā vakar, 11.aprīlī, viņa tikās ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu un pārrunāja Eiropas Savienības aktualitātes, tostarp kopējās lauksaimniecības politikas reformēšanu, pārskatot tiešmaksājumu apjomus Foto: Saeima

 

Čehija ir uzticams Latvijas sabiedrotais, ar kuru mūs vieno ciešas vēstures un kultūras saites, 11.aprīlī preses īssaietā Saeimā pēc tikšanās ar Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju Miroslavu Nemcovu pauda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

“Ar Čehiju mūs saista kopīga vēsturiskā pieredze, mēs kopīgi atbrīvojāmies no komunisma žņaugiem un vienlaikus atgriezāmies brīvo un demokrātisko Eiropas Savienības valstu saimē,” sacīja S.Āboltiņa. “Abas valstis vieno cieša sadarbība kultūrā un izglītībā – Čehijā divās universitātēs var mācīties latviešu valodu un Latvijas Universitātē studenti apgūst čehu valodu. Tas ir pamats, lai arī kontakts starp mūsu cilvēkiem būtu ļoti labā un draudzīgā līmenī.”

“Latvijai ar Čehiju ir lieliskas attiecības Eiropas Savienībā un NATO, un arī divpusējā sadarbība ir aktīva. Čehija ir valsts, ar kuru parlamentārā sadarbība komisiju un sadraudzības grupu līmenī ir visaktīvākā,” raksturoja Saeimas priekšsēdētāja.

Ar Čehijas parlamenta priekšsēdētāju Miroslavu Nemcovu pārrunājot Eiropas Savienības aktualitātes, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka Latvijai būtiska kopējās lauksaimniecības politikas reformēšana, pārskatot tiešmaksājumu apjomu, un turpmāka kohēzijas fonda līdzekļu pieejamība ekonomisko atšķirību izlīdzināšanai.

Tikšanās laikā pārrunātas arī aktualitātes ekonomikā, atzīmējot, ka ekonomiskā krīze ir skārusi visas Eiropas Savienības valstis. Čehijas parlamenta priekšsēdētāja atzina, ka Latvija var kalpot par piemēru citām valstīm, kas šobrīd saskaras ar līdzīgām problēmām. S.Āboltiņa skaidroja, ka, valdībai uzņemoties darbu, krīze jau bija sākusies un bija jāpieņem smagi lēmumi, un atbildīgi jāveic lieli budžeta samazinājumi. Līdztekus izdevumu samazināšanai tiek īstenoti arī pasākumi ekonomiskās aktivitātes veicināšanai, norādīja Saeimas priekšsēdētāja.

Čehijas pusi tikšanās laikā īpaši interesēja, kā parlamentā un valdībā tiek īstenots dialogs ar sabiedrību. S.Āboltiņa skaidroja, ka viņas kā Saeimas priekšsēdētājas prioritāte ir veidot sabiedrībai atvērtu parlamentu, nostiprināt regulāru dialogu ar nevalstiskajiem un sociālajiem partneriem un iesaistīties sabiedriskās iniciatīvās.

Pēc Saeimas ielūguma Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja M.Nemcova un viņas vadītā delegācija vizītē Latvijā uzturas no 10. līdz 12.aprīlim. Čehijas delegācijai paredzētas tikšanās ar augstākajām valsts amatpersonām, kā arī Inčukalna pazemes gāzes krātuves, Okupācijas muzeja un rehabilitācijas centra “Līgatne” pazemes bunkuru apmeklējums.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!