• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Norvēģijas sadarbību ekonomikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu un apbalvošanu ar goda zīmi

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Norvēģijas sadarbību ekonomikā

7.aprīlī darba vizītes Norvēģijā laikā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Norvēģijas biznesa aprindu pārstāvjiem, aicinot viņus aktīvi investēt Latvijā un veidot biznesa kontaktus. Tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas padziļināt Latvijas un Norvēģijas ekonomisko sadarbību. Ministrs sarunā ar uzņēmējiem norādīja uz mūsu valsts ekonomikas atlabšanas procesu un ekonomiskās izaugsmes atjaunošanos, ko apliecina makroekonomisko rādītāju kāpums, kā arī starptautisko kredītreitingu paaugstināšanās.

“Latvijas un Norvēģijas ekonomisko sadarbību tiešām var vērtēt kā veiksmīgu. Mani kā Latvijas ārlietu ministru iepriecina, ka pēdējā laikā būtiski pieaudzis Latvijas eksporta apjoms uz šo Ziemeļvalsti, tāpat arī Rīga ir kļuvusi par vienu no populārākajiem galamērķiem norvēģu tūristiem. Labas iespējas sadarbībai saredzu arī uzņēmumiem ar augstu pievienoto vērtību,” norāda ārlietu ministrs.

Tikšanos ar Norvēģijas uzņēmējiem organizēja Latvijas vēstnieks Andris Sekacis un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāve Norvēģijā Dina Grūbe, un pasākumā piedalījās vairāki mūsu uzņēmēji, kas pārstāv banku, IT un citas jomas. Norvēģijas pusi pārstāvēja gan tādi uzņēmēji, kuriem Latvijā jau izveidojusies biznesa partnerība, gan arī tādi, kuri vēl tikai interesējas par investīciju un sadarbības iespējām.

Tikšanās reizē uzņēmēji prezentēja savu pārstāvēto uzņēmuma attīstības perspektīvas Latvijas un Norvēģijas tirgū.

AS “DnB NORD banka” valdes loceklis Sigfreds Andersens, analizējot Latvijas makroekonomiskos datus, raksturoja ekonomisko situāciju no norvēģu redzes viedokļa. Viņš klātesošajiem norādīja, ka ekonomiskā aktivitāte Latvijā arvien pieaug, ko apliecina darījumu skaita pieaugums bankā. Par savu uzņēmumu produktiem un darbības pieredzi Ziemeļvalstu tirgū, kā arī apņēmību padziļināt darbību Norvēģijas tirgū stāstīja Latvijas uzņēmumu SIA “SWH Sets” un SIA “Hanzas elektronika” pārstāvji Aivars Lokmanis un Ilmārs Osmanis. Arī uzņēmuma “GatewayBaltic” vadītājas Ineses Andersones vērtējumā Latvijas un Norvēģijas uzņēmējiem ir potenciāls attīstīt abpusēji izdevīgu ekonomisko sadarbību. Vairāki uzņēmēji tikšanās laikā nodibināja vērtīgus un daudzsološus kontaktus.

Norvēģija ir nozīmīga Latvijas ekonomiskās sadarbības partnervalsts ar ievērojamām investīcijām Latvijā. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes informāciju 2010.gadā Latvijas un Norvēģijas kopējais tirdzniecības apgrozījums bija 275,4 miljoni eiro, Norvēģijai ieņemot 14.vietu Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Latvijas eksports uz Norvēģiju 2010.gadā ir pieaudzis par 38%, tas ir labākais rādītājs pēdējo sešu gadu laikā. Saskaņā ar “Lursoft” datubāzes informāciju 2011.gada 8.aprīlī Norvēģijas uzkrātās investīcijas Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos veidoja 232,2 miljonus latu (5.vieta), kā arī UR bija reģistrēti 299 kopuzņēmumi.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!