• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētājas vizīti Daugavpilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes grozījumiem Valsts prezidenta funkciju paplašināšanai

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētājas vizīti Daugavpilī

Daugavpils Latgales reģionā ir viens no ekonomikas un izglītības būtiskākajiem stūrakmeņiem, atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, 1.aprīlī uzturoties vizītē Daugavpilī.

Sākot vizīti, Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja Daugavpils universitāti (DU), kur piedalījās paplašinātajā svinīgajā Senāta sēdē.

“Universitātes izglītība ir kas vairāk par augstāko izglītību. Tā nozīmē akadēmisko brīvību, īpašu pasniedzēju, studentu un zinātnieku kopienu. Tā godina cilvēka prātu un gudrību un ideju uzskata par galveno pasaules pārmaiņu sākumu,” uzrunājot DU senatorus, sacīja S.Āboltiņa.

S.Āboltiņa atzinīgi vērtēja universitātes auglīgo sadarbību ar pašvaldību, paužot gandarījumu, ka DU kā izglītības, zinātnes un inovāciju centrs dod būtisku ieguldījumu arī Daugavpils pilsētas attīstībā.

Saeimas priekšsēdētāja ar rektoriem pārrunāja arī gaidāmos Augstākās izglītības likuma grozījumus, kā arī sprieda par iespēju Daugavpils universitātē organizēt “Saeimas dienas”. To ietvaros varētu notikt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izbraukuma sēde un par reģionam būtiskiem attīstības jautājumiem varētu diskutēt arī no Latgales, īpaši Daugavpils pilsētas, ievēlētie Saeimas deputāti.

Viesojoties Daugavpils Vienības pamatskolā, S.Āboltiņa akcentēja, ka tieši skolā iegūtās zināšanas liek pamatus katra cilvēka turpmākajam izglītības ceļam un ir nozīmīgas turpmākai personības attīstībai. Viņa aicināja skolēnus iesaistīties Jauniešu parlamenta aktivitātēs, kas pirmo reizi Latvijas vēsturē notiks šā gada jūnijā. Saeimas priekšsēdētāja aicināja skolēnus aktīvi piedalīties arī 21.augusta svētku logo konkursā un piedāvāt savu redzējumu par to, kā jāizskatās mūsu valsts faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadienas logotipam.

Viesojoties Daugavpils pilsētas domē, Saeimas priekšsēdētāja sveica tās jauno priekšsēdētāju Žannu Kulakovu ar ievēlēšanu amatā. S.Āboltiņa pauda pārliecību, ka sekmīga reģionu attīstība nav iespējama bez ciešas valsts un pašvaldību sadarbības. S.Āboltiņa atzinīgi vērtēja pilsētas izaugsmes potenciālu, norādot, ka Daugavpils ir otra lielākā pilsēta valstī, kurā ir daudz spēcīgu uzņēmumu un arī daudz entuziasma pilnu cilvēku, kuri no visas sirds strādā savas pilsētas un valsts labā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!