• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sarunā ar Kongresa un Senāta pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2011., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

01.04.2011., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sarunā ar Kongresa un Senāta pārstāvjiem

Pirmajā Vašingtonas vizītes dienā, 30.martā, Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar vienu no lielākā ASV enerģijas ražotājuzņēmuma “Dominion Resources” gāzes nozares attīstības menedžeri Bilu Alenu, lai pārrunātu sadarbības iespējas sašķidrinātās gāzes jomā. Valsts prezidents informēja par Latvijas mērķiem izveidot sašķidrinātās gāzes termināli un aicināja uzņēmumu izvērtēt iespējas piedalīties projektā.

Savukārt, lai veicinātu Latvijas un ASV politisko dialogu, Valsts prezidents tikās ar ASV Kongresa sadarbības grupas ar Eiropas Parlamentu vadītāja vietnieku, republikāņu kongresmeni Klifu Sternu (augšējā attēlā). Tā kā kongresmeņa darbības lauks ir ciešākas transatlantiskās sadarbības veicināšana, tad sarunas laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas kā ES dalībvalsts redzējumu par dažādām sadarbības jomām. V.Zatlers īpaši uzsvēra mūsu valsts un ASV sadarbību militārajā jomā, kā pozitīvus piemērus minot ASV nemilitāro kravu trnazītu caur Rīgu un mūsu bruņoto spēku sadarbību ar Mičiganas Nacionālo gvardi. Tika pārrunāta arī ekonomiskā situācija Latvijā un Latvijas ekonomiskās attiecības ar kaimiņvalstīm, t.sk. Krieviju. V.Zatlers uzaicināja kongresmeni K.Sternu apmeklēt Latviju.

Pēcpusdienā Valsts prezidents tikās ar ASV Senāta Eiropas jautājumu apakškomitejas vadītāju, demokrātu senatori Džīnu Šahīnu (apakšējā attēlā). Sarunas laikā abas amatpersonas pārrunāja situāciju Baltkrievijā un iespējamos demokrātijas veicināšanas pasākumus šajā valstī. V.Zatlers uzsvēra, ka mums ir jāpalīdz baltkrievu jauniešiem iegūt izglītību Eiropas un Ziemeļamerikas augstskolās, kā arī ir jāatvieglo Baltkrievijas iedzīvotāju ceļošana uz Rietumu demokrātijas valstīm. Tāpat tika apspriesta NATO sadarbība ar Krieviju, kā arī NATO misijas aktualitātes Afganistānā un Latvijas iesaiste tajās. Senatore pateicās Latvijai par atbalstu ASV un Krievijas Stratēģisko ieroču ierobežošanas līguma noslēgšanā.

Tikai dažas stundas vēlāk pēc ASV prezidenta Baraka Obamas lekcijas Džordžtaunas universitātē V.Zatlers nolasīja savu lekciju prestižajā augstskolā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!