• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par sabiedrībai izprotamām investīcijām elektroenerģijas tīklos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2011., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sarunā ar Kongresa un Senāta pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

01.04.2011., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par sabiedrībai izprotamām investīcijām elektroenerģijas tīklos

“Koncernam “Latvenergo” un tajā ietilpstošajai AS “Sadales tīkls” jākļūst daudz atvērtākai pret saviem klientiem – kā iedzīvotājiem, tā uzņēmējiem. Energokrīze gadu mijā pierādīja, ka investīcijas elektrotīklos ir objektīva nepieciešamība, taču tām jānotiek plānveidīgi un nodrošinot ļoti augstu caurskatāmību, kas līdz šim uzņēmumos ir iztrūcis,” tā šodien, 31.martā, tiekoties ar sabiedrības pārstāvjiem, kuri ir neapmierināti ar jaunajiem elektroenerģijas tarifiem, sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Ministrs tikšanās laikā norādīja, ka elektroenerģijas tarifu plānu sagatavo energouzņēmums “Latvenergo”, bet tā izvērtēšana, kompetenti analizējot sabiedrības intereses un maksātspēju, ir Sabiedrisko pakalpojumu regulatora uzdevums un pienākums.

Analizējot situāciju kopumā, ekonomikas ministrs izvirzījis trīs aktuālus uzdevumus, kas vērsti uz problēmsituāciju risināšanu ilgtermiņā – valdībā aktualizēt universālā pakalpojuma ieviešanu, apturēt jaunu kvotu un piemaksu izsniegšanu „zaļās” enerģijas ražošanai, līdz tiks pieņemts Atjaunojamo energoresursu likums, kā arī panākt lielāku atklātību un caurskatāmību AS “Latvenergo” un koncerna uzņēmumu darbībā, lai tas kļūtu atvērts un izprotams sabiedrībai.

A.Kampars norādīja, ka elektroenerģijas tarifu izmaiņas nevar skatīt atrauti no citiem komunālajiem pakalpojumiem – siltumapgādes, telekomunikācijām, pasta pakalpojumiem u.c., tādēļ visdrīzākajā laikā, līdzīgi kā citās demokrātiskās Eiropas valstīs, Latvijā šajā sektorā ir jāievieš universālais pakalpojums, kas sabiedrības maznodrošinātajai daļai garantēs visus šos pakalpojumus par maksātspējai atbilstošu cenu.

Elīna Bīviņa, ministra padomniece
sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!