• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kvalitatīvas pārvaldības principiem valsts attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas un Latvijas parlamentu sadarbību

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kvalitatīvas pārvaldības principiem valsts attīstībā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 23.martā tikšanās laikā ar Saeimas sociālajiem un sadarbības partneriem, apspriežot aktuālos sadarbības jautājumus, norādīja: “Valsts turpmākā attīstība ir jāorientē uz kvalitatīvas pārvaldības pamatprincipiem. Gadījumā, ja atsevišķi jautājumi netiek atrisināti valdībā, tad par tiem jāturpina diskusijas parlamentā. Tādēļ aktuālos valsts stratēģiskās attīstības jautājumus šogad plānots skatīt arī tradicionālajā Saeimas un nevalstisko organizāciju forumā. Šogad forumā plānots runāt par tādām tēmām kā nacionālās attīstības plānošana, demogrāfiskā attīstība, kā arī izglītības un zinātnes loma valsts ilgtspējīgā attīstībā.”

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka šobrīd valstī ir jārunā par veicamo reformu mērķiem, tostarp, izstrādājot Latvijas plānošanas dokumentus, jāņem vērā arī Eiropas Komisijas stratēģijas “Eiropa 2020” izvirzītie mērķi.

Tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas uzlabot valsts pārvaldes darba kvalitāti, mazinot administratīvos slogus. Kā viens no piemēriem tika minēta nepieciešamība izvairīties no situācijām, kad īsā laikā tiek veikti vairākkārtēji nekoordinēti grozījumi tiesību aktos un likumprojektos, tādējādi nelietderīgi tērējot valsts pārvaldes finanšu un cilvēku resursus.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka šo jautājumu pārrunās ar parlamentārajiem sekretāriem, ar kuriem regulāri tiekas, lai pilnveidotu izpildvaras un parlamenta sadarbību.

Puses bija vienisprātis, ka aizvien rodas jauni sociāli ekonomiski izaicinājumi, kas prasa arī jaunus pārvaldības risinājumus no valsts puses. Tajos liela nozīme ir savlaicīgai sociālo partneru uzklausīšanai un iesaistīšanai lēmumu pieņemšanas procesā, īpaši veicot tautsaimniecībai nozīmīgas reformas.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības rīkotā vēstuļu akcija, kā arī Saeimas un Latvijas Darba devēju konfederācijas semināru cikls, ko plānots rīkot šā gada rudenī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!