• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lielo investīciju koordinācijas padome: Par infrastruktūras attīstību un projektu realizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2011., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konkursu "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2010"

Vēl šajā numurā

23.03.2011., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lielo investīciju koordinācijas padome: Par infrastruktūras attīstību un projektu realizāciju

22.martā Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā notika Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes kārtējā sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par termināļa būvniecību lidostā "Rīga", par vienota tarifa izstrādi dzelzceļa pārvadājumiem no Kazahstānas un Ķīnas tranzīta robežpilsētas Dostikas līdz Latvijai, par pašvaldību ietekmi investīciju projektu realizācijā un identificētajām problēmām, kā arī par sagatavotajiem priekšlikumiem industriālo elektroenerģijas pieslēgumu problēmu uzlabošanā.

Noklausoties lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja A.Luhses ziņojumu par starptautiskās lidostas "Rīga" attīstības stratēģiju, koordinācijas padome vienojās konceptuāli atbalstīt termināļa 5.kārtas attīstību, kas paredz uzsākt termināļa izbūvi un pabeigt to līdz 2012.gadam, vienlaikus lidostai uzdots vēl šajā gadā sagatavot ziņojumu par esošā lidostas termināļa 6.kārtas attīstības iespējām laika posmā līdz 2014.gadam. A.Luhse informēja, ka 5.kārtas attīstībai nepieciešamo finansējumu lidosta iecerējusi piesaistīt kredītresursu veidā, kā arī finansēt daļu no pašu līdzekļiem.

Jautājumā par vienota tarifa izstrādi dzelzceļa pārvadājumiem koordinācijas padome tika iepazīstināta ar galvenajiem problēmjautājumiem, kas šobrīd kavē vienota tarifa izstrādāšanu starp visām valstīm, kuras iesaistītas tranzīta koridorā. Uzsverot, ka dzelzceļa kravu pārvadājumi pa sauszemes Eirāzijas koridoriem ir viena no būtiskākajām prioritātēm arī Latvijai, koordinācijas padomes dalībnieki vienojās, ka Satiksmes ministrijai jāturpina darbs pie Latvijas–Ķīnas tranzītkoridora attīstības, vienlaikus strādājot pie loģistikas pakalpojumu izvēršanas Latvijā, kas dotu iespēju kravu pārvadātājiem īsā laikā nogādāt savas preces Skandināvijas valstīs un Ziemeļeiropā.

Izvērtējot jautājumu par pašvaldību ietekmi investīciju projektu realizācijā, koordinācijas padome atbalstīja piedāvātos risinājumus pašvaldību atbildības palielināšanai investīciju projektu īstenošanā, jaunā Būvniecības likumprojekta kontekstā paredzot pašvaldības lēmuma par investīciju projekta īstenošanas iespējām pieņemšanu ieceres stadijā administratīvā akta formā un atsakoties no publisko apspriežu organizēšanas būvniecības procesā, ja vien to neparedz ietekmes uz vidi novērtējums.

Turpmāk Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots nākamajās koordinācijas padomes sēdēs ziņot par iespējamajiem risinājumiem jautājumā par pašvaldību finanšu sistēmas pilnveidošanas iespējām, pašvaldību tiesībām rīkoties ar savu mantu un vietējo uzņēmēju dalības iespējām iepirkumos.

Koordinācijas padome pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas izstrādātos priekšlikumus industriālo elektrības pieslēgumu situācijas uzlabošanai, uzdodot AS "Sadales tīkli" sagatavot karti par iespējamajām pieslēguma vietām un sadarbības līgumu ar LIAA investoru apkalpošanai pēc "vienas pieturas aģentūras" principa. Tāpat triju mēnešu laikā Ekonomikas ministrijas vadībā jāsagatavo nepieciešamie normatīvo aktu grozījumu projekti un jāizveido darba grupa, pieaicinot investoru pārstāvjus, lai divu mēnešu laikā izvērstu iespēju atsevišķās teritorijās (t.s. industriālajās) rast risinājumus investoriem nepieļaujamo sprieguma iekritumu mazināšanai. Koordinācijas padome uzklausīja arī LTRK pārstāvja Rūpniecības padomes priekšsēdētāja K.Šēnhofa priekšlikumus un pieņēma zināšanai ieteikumu par garantētā nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi līdz ieguldījumu amortizācijai, ko Ministru prezidents uzdeva izvērtēt Ekonomikas, Finanšu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!