• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par situāciju Lībijā un Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2011., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par energoresursu dažādošanu un efektīvāku izmantošanu

Vēl šajā numurā

23.03.2011., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par situāciju Lībijā un Baltkrievijā

21.martā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās kārtējā Eiropas Savienības Ārlietu padomes sanāksmē Briselē.

Pārrunājot situāciju Lībijā, ministri diskutēja par ES iesaisti ANO rezolūcijas īstenošanā, kā arī vienojās par esošo sankciju papildināšanu, paredzot papildināt to personu sarakstu, uz kuriem attiecās ES ceļošanas ierobežojumi un līdzekļu iesaldēšana. Dalībvalstis bija vienotas par reģionālo organizāciju, Arābu Līgas un Āfrikas Savienības īpašo lomu, kā arī efektīvas starptautiskās sabiedrības: ANO, NATO un ES saskaņotas iesaistes nepieciešamību. Tika stingri nosodīta vardarbība un civiliedzīvotāju upuri. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Eiropas Savienībai jādomā par atbalstu Lībijas iedzīvotājiem ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā. Vairums dalībvalstu līdzīgi kā Latvija uzskata: lai nodrošinātu efektīvu starptautiskās sabiedrības atbildi uz notikumiem Lībijā, īpaša uzmanība jāpievērš iesaistes koordinācijai, lai aktivitātes nedublētos.

Attīstības komisārs A.Piebalgs un humānās palīdzības komisāre K.Georgijeva informēja ministrus par Eiropas Savienības palīdzību Japānai un tās koordināciju. Diskusijas turpinās valstu un valdību vadītāji 25.martā Eiropadomē.

Ārlietu padomē tika pieņemts lēmums par Baltkrievijas amatpersonu saraksta, uz kurām attieksies ES ieceļošanas ierobežojumi un līdzekļu iesaldēšana, atjaunošanu un papildināšanu. Ministri apsprieda situācijas attīstību Baltkrievijā un iespējamos ES turpmākos soļus. Latvijas ārlietu ministrs aicināja detalizēti izvērtēt iespējamās sekas, pirms pieņemt lēmumu par tālākiem ierobežojošiem pasākumiem, lai tie neskartu Baltkrievijas iedzīvotājus. Ministrs uzsvēra, ka, pārskatot ES ekonomiskās attiecības ar Baltkrieviju, jāņem vērā visu ES dalībvalstu, tai skaitā Latvijas, intereses.

Tāpat Ārlietu padomē ministri diskutēja par turpmākiem ES politikas instrumentiem Bosnijā un Hercegovinā, kas sekmētu visaptverošāko ES iesaisti. Ministri izteica nožēlu, ka nespēja izveidot centrālo un reģionālās valdības kavē reformu procesu valstī.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!