• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas veselības stratēģijas "Veselība 2020" izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2011., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nolīgumu ar Brazīliju par īstermiņa vīzu režīma atcelšanu

Vēl šajā numurā

17.03.2011., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par Eiropas veselības stratēģijas “Veselība 2020” izstrādi

Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš no 8. līdz 11.martam Andorā piedalījās pirmajā Pasaules Veselības organizācijas (PVO) rīkotajā augsta līmeņa Eiropas reģiona veselības aprūpes vadītāju forumā, kurā tika prezentēts Eiropas Veselības stratēģijas un politikas “Veselība 2020” struktūras pirmais projekts.

Foruma atklāšanā PVO Eiropas reģiona direktore Zuzanna Jakaba uzsvēra, ka veselības sektoram šobrīd jārisina sarežģīti un izaicinājuma pilni jautājumi, piemēram, attīstot starpnozaru sadarbību, nepieciešama gan laba pārvaldība, gan arī jauna un novatoriska domāšana un izpratne par veselību šodienas globālajā un reģionālajā vidē.

Latvijas sabiedrības veselības pamatnostādņu 2011.–2017.gadam izstrāde jau iegājusi noslēguma posmā, līdz ar to Latvijai būs iespējas gan izvērtēt, vai mūsu noteiktās prioritātes saskan ar visas Eiropas sabiedrības veselības prioritātēm, gan arī sniegt savus, jau konkrētus priekšlikumus kopējās Eiropas reģiona veselības stratēģijas izstrādes gaitā.

Veselības ministrijas valsts sekretāram R.Muciņam bija iespēja forumā vadīt atsevišķu paneļdiskusiju un uzstāties jautājumā par valsts veselības politikas prioritāšu maiņas rezultātiem, pārliekot galveno uzsvaru uz ģimenes medicīnu un ambulatoro aprūpi, kas šobrīd kā izmaksu efektīvākais veids tiek aktīvi atbalstīts lielā daļā Eiropas valstu.

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!