• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Valsts prezidenta darba vizīti Polijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2011., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Latvijas tautas solidaritāti ar Japānu

Vēl šajā numurā

16.03.2011., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Valsts prezidenta darba vizīti Polijā


Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers 14. un 15.martā uzturējās darba vizītē Polijas Republikā, kur 14.martā tikās ar savu kolēģi, Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski (attēlā pa labi), bet vakar, 15.martā, vizītes noslēgumā pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni izcilajam poļu kino, teātra un televīzijas režisoram Andžejam Vajdam par mūža ieguldījumu kinematogrāfijā un mūsu tautām nozīmīgu vēstures laikmetu atainošanu
Foto: Polijas Republikas prezidenta kanceleja

 

Pēc Polijas prezidenta Broņislava Komorovska ielūguma Valsts prezidents Valdis Zatlers 14. un 15.martā uzturējās darba vizītē Polijā, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, ekonomisko sadarbību, enerģētikas jautājumus, kā arī sadarbību NATO un Eiropas Savienības ietvaros.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka šis ir īpašs gads abu valstu attiecībās, jo šogad aprit 90 gadi, kopš Polija atzina Latvijas neatkarību, un 20 gadi, kopš abas valstis ir atjaunojušas diplomātiskās attiecības. Sarunu laikā tika aktualizēti jautājumi par abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanu, kā arī Baltijas valstu un Polijas sadarbību.

Sarunu laikā abi prezidenti īpašu uzmanību veltīja enerģētiskās neatkarības veicināšanas jautājumiem, pārrunājot gan elektroenerģijas, gan gāzes piegādes risinājumus. V.Zatlers informēja B.Komorovski par sašķidrinātās gāzes termināļa projekta turpmākajiem attīstības plāniem Latvijā. Polijas prezidents atzinīgi izteicās par šādu risinājumu kā veidu, kas varētu veicināt enerģētisko neatkarību un tirgus diversifikāciju.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī drošības politikas jautājumi un sadarbība NATO. Savukārt Eiropas Savienības kontekstā tika aktualizēti jautājumi, kas skar gaidāmo Polijas prezidentūru Eiropas Savienībā un Eiropas Savienības ekonomiskās attiecības – eirozonas stabilitātes nodrošināšanu un pasākumus konkurētspējas nodrošināšanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!