• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par pašvaldību īstenotajiem ES fondu projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2011., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par bezakcīzes dīzeļdegvielu lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

16.03.2011., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par pašvaldību īstenotajiem ES fondu projektiem

Reģionālās attīstības sekmēšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) līdz šim ir apstiprinājusi ES fondu projektus par gandrīz 170 miljoniem latu. Vislielākā pašvaldību aktivitāte pēdējā pusgada laikā vērojama ERAF līdzfinansētajā 3.6.1.1.aktivitātē “Nacionālas un reģionālās nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”. Tās mērķis ir sekmēt pilsētvides atjaunošanu, nodrošinot pilsētu ilgtspējīgu attīstību un uzlabojot to pievilcību, kā arī veicināt pilsētu konkurētspējas celšanos, sekmējot uzņēmējdarbības un tehnoloģijas attīstību un iedzīvotājiem uzlabojot pakalpojumu pieejamību.

Aktivitātes ietvaros jau noslēgtas 59 vienošanās par projektu īstenošanu 138,2 miljonu latu apmērā, kas sastāda 77,7% no pieejamā ERAF finansējuma šim mērķim. Pašvaldības, īstenojot šos ES projektus, ne tikai sekmēs savas teritorijas attīstību, bet arī nodrošinās labvēlīgu vidi investīciju piesaistei un uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Vienlaikus veiksmīgi turpinās arī ERAF līdzfinansēto pirmsskolas izglītības iestāžu un alternatīvās aprūpes infrastruktūras attīstības projektu ieviešana. Līdz šim ir noslēgti 64 līgumi par 23 miljoniem latu, kas sastāda 91,38% no pieejamā ERAF finansējuma šim mērķim.

Kopumā tika uzceltas vai paplašinātas 12 pirmsskolas izglītības iestādes, savukārt 22 izglītības iestādes tika renovētas vai labiekārtotas. Īstenojot šos projektus, tika radītas 1167 jaunas vietas bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs, atbalstīti 11 alternatīvās aprūpes centri un vairāk nekā četriem tūkstošiem personu sniegta iespēja saņemt alternatīvās aprūpes pakalpojumus.

Ar VARAM atbalstu tika sākta kvalificētu speciālistu piesaiste pašvaldībām un plānošanas reģioniem, kā arī tika sekmēts kvalitatīvas attīstības plānošanas process, veidojot ciešu sasaisti starp plānošanas reģionu un pašvaldību attīstības programmām un budžetiem. Tas būtiski uzlabo attīstības plānošanas procesa caurskatāmību un sabiedrības iesaisti savas teritorijas attīstības virzienu noteikšanā. Kopumā ir apstiprināti 185 projekti par 4,8 miljoniem latu no ESF līdzfinansējuma, t.i., 94% no kopējā pieejamā ESF finansējuma.

Ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!