• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības potenciālu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2011., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Mudinot NATO pasteidzināt reformu īstenošanu

Vēl šajā numurā

15.03.2011., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības potenciālu


Ceturtdien, 10.martā, lai apspriestu turpmāku starpparlamentāro sakaru nozīmi divpusējo attiecību veicināšanā, kā arī ekonomiskās sadarbības potenciālu, Latvijā vizītē uzturējās Ķīnas TR KP Starptautisko sakaru departamenta vadītājs, ministrs Vans Dzjažujs, kurš vizītes laikā tikās ar Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi
(attēlā) un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski
Foto: Saeimas preses dienests

 

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze 10.martā ar Ķīnas Tautas Republikas Komunistiskās partijas Starptautisko sakaru departamenta vadītāju, ministru Vanu Dzjažuju pārrunāja Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas, kā arī starpparlamentāro sakaru nozīmi divpusējo attiecību veicināšanā. Amatpersonas atzīmēja, ka šogad aprit 20 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas.

“Latvijas un Ķīnas aktīvās politiskās attiecības ir labs pamats vēl ciešākai ekonomiskajai sadarbībai nākotnē,” uzsvēra G.Daudze. Saeimas priekšsēdētājas biedrs sarunā akcentēja Latvijas atvērtību un labvēlīgos nosacījumus ārvalstu investīciju piesaistei, kā arī iespējas uzņēmējdarbībai speciālajās ekonomiskajās zonās. “Latvijai ir liela pieredze tranzīta un loģistikas pakalpojumu sniegšanā, kā arī izdevīgs ģeogrāfiskais novietojums, kas ļauj mūsu valstij būt par vārtiem starp Āziju un Rietumeiropu,” teica G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu, ka augstajam viesim Latvijas apmeklējuma laikā būs iespēja aplūkot ne tikai Rīgu, bet doties arī uz Ventspili, lai personīgi pārliecinātos par labvēlīgajiem priekšnoteikumiem investīciju videi. Savukārt, pārrunājot Latvijas preču un pakalpojumu eksporta veicināšanu uz Ķīnu, G.Daudze kā vienas no perspektīvākajām minēja farmācijas, pārtikas pārstrādes rūpniecības un kosmētikas nozares, kurās Latvijas uzņēmumi piedāvā ļoti augstvērtīgus produktus.

Arī V.Dzjažujs sarunā pauda cerību, ka Ķīnas un Latvijas tirdzniecības apgrozījums turpinās augt. Latvija ir politiski stabila un Ķīnai draudzīga valsts, kas ir labs priekšnoteikums Ķīnas uzņēmumu investīciju piesaistei, atzīmēja ministrs. Tāpat Ķīnas Komunistiskās partijas ārlietu ministrs apliecināja Ķīnas ieinteresētību Latvijas izstrādājumu eksporta palielināšanā, lai līdzsvarotu abu valstu tirdzniecības apgrozījumu.

G.Daudze tikšanās gaitā pateicās Ķīnas vēstniecībai Latvijā par tās ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā. Viens no pozitīvajiem piemēriem ir pagājušā gada septembrī ar vēstniecības atbalstu izdotā pirmā ķīniešu–latviešu vārdnīca. Interese par Ķīnu un ķīniešu valodu Latvijā ar katru gadu pieaug, un patlaban mūsu valsts augstskolās ķīniešu valodu apgūst jau aptuveni 500 studentu, atzīmēja G.Daudze.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!