• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē lemto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2011., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par plūdu sākšanās prognozēm Latvijas upēs

Vēl šajā numurā

15.03.2011., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē lemto

10.martā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē dalībpuses vienojās, ka Finanšu ministrija rīkos atsevišķu tikšanos ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), lai diskutētu par priekšlikumiem 2011.gada budžetā papildus īstenojamiem fiskālās konsolidācijas pasākumiem, kas saistīti ar akcīzes nodokli dažādām preču grupām, kā arī apspriest šo jautājumu ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Iepriekšminēto lēmumu sēdes dalībnieki pieņēma pēc Finanšu ministrijas ziņojuma uzklausīšanas par 2011.gada budžetā papildus īstenojamiem fiskālās konsolidācijas pasākumiem. Finanšu ministrijas pārstāvji uzsvēra, ka piedāvāto pasākumu mērķis ir palielināt ārvalstu investoru uzticību Latvijas ekonomikai, nodrošināt Māstrihtas kritēriju izpildi 2012.gadā, kas nepieciešams sekmīgai eiro ieviešanai, kā arī īstenot ar starptautiskajiem aizdevējiem noslēgtās vienošanās.

Sociālie partneri pauda viedokli par nepieciešamību pieņemt vadlīnijas par nodokļu politiku, ierobežot inflācijas pieaugumu, nepalielināt akcīzes nodokli alkoholam un tabakas izstrādājumiem, jo var neattaisnoties šo nodokļu ieņēmumu prognozes, kā arī iebilda pret plānoto valsts dotāciju samazinājumu pasažieru pārvadājumiem.

Sēdes turpinājumā NTSP dalībpuses uzklausīja Finanšu ministrijas ziņojumu par pasākumu plāna ēnu ekonomikas apkarošanai un godīgas konkurences nodrošināšanai 2010.–2013.gadam ieviešanas gaitu. Finanšu ministrijas pārstāvis pauda viedokli, ka būtiski ir sadarbībā ar sociālajiem partneriem izveidot atzīto komersantu sarakstu, kā arī turpināt Valsts ieņēmumu dienesta iesākto praksi slēgt līgumus ar nozaru asociācijām, lai kopīgiem spēkiem mazinātu ēnu ekonomiku. LDDK sēdes dalībniekus iepazīstināja ar detalizēti izstrādātiem priekšlikumiem ēnu ekonomikas apkarošanas procesa pilnveidošanai dažādās tautsaimniecības nozarēs, kā arī izvirzīja priekšlikumu noslēgt paplašinātas ģenerālās vienošanās starp darba devēju, arodbiedrību organizācijām un valsti, lai tuvinātu statistiskās un reālās darba algu izmaksas. Sociālie partneri arī pauda viedokli, ka nodokļu sistēma jāvērtē Eiropas valstu kontekstā, lai Latvijas uzņēmēji nezaudētu konkurētspēju. Valdība un sociālie partneri vienojās par nepieciešamību izvērtēt LDDK sagatavotos priekšlikumus ēnu ekonomikas apkarošanas plānam un nākamajā NTSP sēdē uzklausīt Finanšu ministrijas ziņojumu par iespējām minētos priekšlikumus iekļaut plānā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!