• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tukuma lidostas infrastruktūras attīstības plāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2011., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227036

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Par studentu iesaisti pasažieru pārvadājumu pētījuma veikšanā

Vēl šajā numurā

11.03.2011., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par Tukuma lidostas infrastruktūras attīstības plāniem

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 4.martā apmeklēja Tukuma lidostu, lai iepazītos ar iecerēm par tās attīstību un plānotajām investīcijām.

“Privātie investori, kuri izstrādājuši Tukuma lidostas attīstības plānu, ir viens no pozitīviem piemēriem investoru iniciatīvai noteikt tālredzīgus plānus kā savas uzņēmējdarbības veidošanai, tā plašākai reģionālai izaugsmei. Es esmu pārliecināts, ka, attīstot Tukumā nelielu, bet aktīvu lidostu, ko izmanto zemo cenu aviokompānijas pasažieru pārvadāšanai, ieguvēji būs visas tuvējās pilsētas un pagasti, jo attīstīsies uzņēmējdarbība apkalpojošajā sfērā, piemēram, viesnīcu, kafejnīcu un restorānu bizness, līdz ar to veidosies jaunas darba vietas,” pēc lidostas apmeklējuma uzsvēra ekonomikas ministrs A.Kampars.

Tukuma lidostas attīstītāji iepazīstināja ministru ar lidostas teritoriju, jaunbūvējamo pasažieru termināli, ko šovasar plānots nodot ekspluatācijā, un lidostas tehnisko aprīkojumu. Ministrs tika informēts, ka kopumā desmit gadu periodā lidostas attīstībā plānotās investīcijas varētu sasniegt 50 miljonus latu.

A.Kampars izteica cerību, ka valsts iestādes, kas ir atbildīgas par pasažieru avionozares darbību, būs pretimnākošas šādas nelielas lidostas attīstības iecerēm. Tāpat, pēc ministra domām, ļoti svarīgi ir gan lidostas attīstītājiem, gan pašvaldībai strādāt ar iedzīvotājiem, īpaši tiem, kuriem ir bažas, ka lidostas attīstība varētu negatīvi ietekmēt viņu dzīves kvalitāti.

A.Kampars norāda: “Pasaules pieredze liecina, ka šādi infrastruktūras projekti atstāj pozitīvu iespaidu uz uzņēmējdarbības vidi, tai skaitā uz nekustamo īpašumu tirgu, tomēr iedzīvotājiem nepieciešami racionāli un izsvērti argumenti kā no investoriem, tā pašvaldības.”

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!