• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2011., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tukuma lidostas infrastruktūras attīstības plāniem

Vēl šajā numurā

11.03.2011., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējumu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars pauž gandarījumu par reitingu aģentūras “Standard & Poor’s Ratings Services” (S&P) paziņojumu, ka ir uzlabots Latvijas kredītreitinga nākotnes vērtējums, nosakot to pozitīvu.

A.Kampars uzskata: “Jau piecus ceturkšņus pēc kārtas iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms Latvijā pakāpeniski palielinās, palielinās arī eksports, ražošanas apjoms, iekšējais patēriņš, investīcijas un nodarbinātība. Tas liecina, ka grūtais valsts stabilizēšanas posms ir beidzies un šobrīd ir laiks pāriet uz nākamo posmu – attīstību.

Lai nodrošinātu tālāku, straujāku un uz ilgtermiņa attīstību vērstu Latvijas ekonomikas izaugsmi, valdības nākamais uzdevums ir maksimāli sekmēt investīciju piesaisti un izstrādāt valsts investīciju piesaistes mehānismu uzņēmumiem, kas saglabā esošās un rada jaunas darba vietas. Starptautisko ekspertu novērtējums – paaugstinātais Latvijas kredītreitings – rāda, ka situācija Latvijā ir labvēlīga tālākās attīstības nodrošināšanai un jaunu investīciju piesaistei.

Viens no Ekonomikas ministrijas šā gada uzdevumiem ir izstrādāt ārvalstu investīciju piesaistes stratēģiju, ietverot ārvalstu investīciju piesaistes mērķa valstis un perspektīvās nozares, kā arī nepieciešamos investīciju stimulus. Sadarbībā ar ieinteresētajām pusēm tiks identificēti arī stratēģiski nozīmīgie investīciju projekti iekļaušanai investīciju projektu portfelī.”

S&P apstiprināja kredītreitingu ilgtermiņa saistībām ārvalstu valūtā “BB+” līmenī, bet īstermiņa saistībām ārvalstu valūtā “B” līmenī. Kredītreitinga novērtējums uzlabots, novērtējot ekonomiskās atkarības mazināšanos no ārējā finansējuma un stingro apņēmību īstenot fiskālo konsolidāciju. Aģentūra norādījusi, ka Latvijas ekonomika ātri atgūst līdzsvaru, virzoties uz struktūru, kas būtu daudz mazāk atkarīga no ārējā finansējuma. Ekonomikas izaugsmei atjaunojoties, tiek prognozēts mērens tekošā konta deficīts. Savā paziņojumā S&P pauž, ka eksporta apjoms 2010.gadā pietuvojās pirmskrīzes līmenim, kāds bija 2008.gadā, bet ekonomikas izaugsme kopumā bijusi straujāka nekā iepriekš.

Elīna Bīviņa, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!