• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ceļu satiksmes drošības uzlabošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2011., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dienvidkorejas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.03.2011., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ceļu satiksmes drošības uzlabošanos

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 8.martā, tiekoties ar Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieku Edmundu Zivtiņu, atzinīgi vērtēja līdz šim paveikto ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Vienlaikus parlamentārieši rosināja Ceļu policijas darbā vairāk izmantot modernās tehnoloģijas, kā arī plašāk sniegt atbalstu autovadītājiem, nevis tikai nodarboties ar sodīšanu.

“Statistika liecina, ka līdzšinējais darbs ceļu satiksmes drošības uzlabošanā bijis sekmīgs un efektīva bijusi arī bargā sodu politika par braukšanu dzērumā. Kopš 2001.gada bojāgājušo skaits satiksmes negadījumos samazinājies pat par 54 procentiem, kas ir atzīstams panākums,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

“Tāpat šodienas sēdē guvām apstiprinājumu policijas veiktajiem preventīvajiem pasākumiem, lai novērstu risku, ka par braukšanu dzērumā aizturētajiem autovadītājiem administratīvais sods nelikumīgi tiek noformēts kā par velosipēda vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē,” pauda A.Latkovskis.

Kā sēdē skaidroja E.Zivtiņš, katram administratīvā pārkāpuma protokolam, ar kuru par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu tiek sodīts velosipēda vadītājs, klāt tiek pievienota arī fotogrāfija, kurā uz policijas automašīnas fona redzams konkrētais velosipēds. Absolūtajam vairākumam noformēto protokolu ir pievienotas šādas fotogrāfijas, un šo attēlu datubāzi regulāri pārbauda policijas iekšējās kontroles dienests, apliecināja E.Zivtiņš.

Deputāts Jānis Ādamsons sēdē aicināja ceļu policistus būt atsaucīgākiem un aktīvāk palīdzēt satiksmes plūsmas regulēšanā. Tāpat pārrunāta iespēja Latvijā palielināt maksimālo braukšanas ātrumu. E.Zivtiņš pieļāva, ka nākotnē atsevišķos ceļu posmos atļauto braukšanas ātrumu būtu iespējams palielināt, kā piemērus minot Jūrmalas šoseju un Vidzemes šosejas posmu līdz Sēnītei. Tomēr vairums Latvijas ceļu būvēti tā, ka drošākais braukšanas ātrums pa tiem ir 90 km/h un maksimālā ātruma palielināšana citos ceļu posmos draudētu ar ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaita pieaugumu, teica E.Zivtiņš.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!