• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dienvidkorejas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2011., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dominējošo tirgotāju varas ierobežošanu

Vēl šajā numurā

10.03.2011., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dienvidkorejas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 8.martā tikās ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čoju Hījongu, kurš bija ieradies atvadu vizītē. Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Dienvidkorejas politiskā un ekonomiskā sadarbība, kā arī abu valstu sakari kultūras un izglītības jomā.

Sarunas sākumā Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Dienvidkorejas attiecību veidošanā. “Lai arī pastāvīgi rezidējāt Stokholmā, tomēr šo trīs gadu laikā jūs bijāt biežs viesis Latvijā un jūsu darbs būtiski veicinājis mūsu valstu kontaktus gan politikā, gan ekonomikā un kultūrā,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka tieši vēstnieka pilnvaru laikā Saeimu pirmo reizi apmeklēja Dienvidkorejas parlamentāriešu delegācija. S.Āboltiņa arī akcentēja vēstnieka ieguldījumu abu valstu ekonomisko sakaru veicināšanā, kas Latvijai ir īpaši svarīgi.

Kā nozīmīgu Saeimas priekšsēdētāja minēja Latvijas un Dienvidkorejas sadarbību izglītībā, jo notiek aktīva abu valstu augstskolu studentu apmaiņa. “Tāpat Latvijas iedzīvotājiem bijušas plašas iespējas iepazīties ar korejiešu kultūru. Tas ir īpaši būtiski, jo tieši kultūra ir joma, kas visvairāk tuvina valstis un tautas,” teica S.Āboltiņa.

Dienvidkoreja uzlūko Latviju kā stratēģiski nozīmīgu valsti, ar kuru veidojas aktīva sadarbība, sarunā uzsvēra vēstnieks. Tādēļ Dienvidkorejas Ārlietu ministrija apsver iespēju Latvijā atvērt arī pastāvīgu diplomātisko pārstāvniecību. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja iespējamo Dienvidkorejas vēstniecības atvēršanu Rīgā, kas sniegtu pozitīvu ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību tālākā attīstībā.

Ar Dienvidkorejas vēstnieku tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un grupas deputāti. Puses pārrunāja Latvijas un Dienvidkorejas parlamentu sadarbību, kā arī abu valstu ekonomisko sakaru veicināšanas iespējas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!