• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrs: Ar Jelgavas pedagogiem pārrunājot izglītības lietas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2011., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Par Rīgas pilsētas galveno arhitektu

Vēl šajā numurā

02.03.2011., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrs: Ar Jelgavas pedagogiem pārrunājot izglītības lietas

25.februārī izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks tikās ar Jelgavas pilsētas, Ozolnieku novada un Jelgavas novada skolu direktoriem, pedagogiem un izglītības speciālistiem un pārrunāja aktuālus izglītības jautājumus. Ministrs uzsvēra, ka no 2011.gada 1.septembra vidējais finansējums, kas “seko” vienam skolēnam pedagogu algām saskaņā ar principu “nauda seko skolēnam”, saglabāsies līdzšinējā apjomā – vidēji apmēram 700 latu. Šis modelis tika ieviests no 2009./2010.mācību gada, un šajā laikā vidējā summa, kas “seko” vienam skolēnam, palielinājusies no vidēji apmēram 460 latiem līdz vidēji apmēram 700 latiem.

Turklāt līdztekus esošajam finansējumam par vienu likmi, kuras minimālais apjoms noteikts Ministru kabineta noteikumos – vidēji 250 latu, nodrošināti līdzekļi, lai līdz 40% no aprēķinātās mērķdotācijas apmaksātu pedagogu pienākumus, kas nav kontaktstundas (gatavošanās stundām, konsultācijas, rakstu darbu labošana u.c.). Arī šī kārtība un pieeja no 1.septembra nemainīsies, neraugoties uz veikto valsts budžeta konsolidāciju.

R.Broks pastāstīja, ka šobrīd Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar sociālajiem un sadarbības partneriem strādā pie pedagoga darba samaksas principa “nauda seko skolēnam” pilnveides iespējām izglītības kvalitātes nodrošināšanai 2011./2012.mācību gadā.

Tāpat ministrs informēja, ka pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas IZM sākusi vērienīgu profesionālās izglītības modernizāciju – infrastruktūras un mācību aprīkojuma uzlabošanu, mācību satura uzlabošanu, tiek nodrošinātas stipendijas audzēkņiem, tiek sniegts atbalsts pedagogu profesionālajai pilnveidei, kas paredzēta arī ārpus Latvijas.

Saistībā ar profesionālo izglītību būtiski, ka Jelgavas novads un vēl trīs pašvaldības pagājušā gada oktobrī parakstīja līgumu par 100% ERAF finansētu projektu īstenošanu aktivitātē “Atbalsts vispārējās izglītības iestāžu tīkla optimizācijai”. Projektā “Zaļenieku vidusskolas ēkas rekonstrukcija un aprīkojuma modernizācija vispārējās vidējās izglītības kvalitātes uzlabošanai Jelgavas novadā” ir nozīmīgi rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbi Zaļenieku arodvidusskolas dienesta viesnīcas ēkā. Renovētās telpas plānots labiekārtot ar mēbelēm un aprīkojumu, izveidojot modernu un komfortablu vidi, kurā pieejamas arī informācijas tehnoloģijas, ERAF finansējums – 556 577 lati.

Pedagogi interesējās arī par izglītības iestāžu informatizāciju. Plānots, ka pretendentu pieteikumu iesniegšana skolu informatizācijas projektam noslēgsies 16.martā (iepriekš bija plānotas februāra beigas) un tad tiks turpināta projekta īstenošana, ja vien nebūs iepirkuma pārsūdzēšana, kā tas bijis iepriekš.

Saistībā ar iespējamo skolas gaitu uzsākšanu no sešu gadu vecuma R.Broks uzsvēra, ka šobrīd 35 izglītības iestādēs notiek jaunā satura aprobācija (22 pilotskolas un 13 līdzdalības skolas), kurā piedalās arī Jelgavas pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis”. Šim procesam seko līdzi uzraudzības komisija, kurā iesaistīti profesionāļi, izglītības eksperti.

Agnese Korbe,
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!