• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Tiekoties ar patvēruma meklētājiem Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2011., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226582

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Ar Jelgavas pedagogiem pārrunājot izglītības lietas

Vēl šajā numurā

02.03.2011., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Tiekoties ar patvēruma meklētājiem Latvijā

Tiekoties ar patvēruma meklētājiem Latvijā un apskatot viņu sadzīves apstākļus izmitināšanas centrā “Mucenieki”, iekšlietu ministre Linda Mūrniece atzinīgi novērtēja paveikto patvēruma jomā.

Iekšlietu ministre kopā ar padomnieku migrācijas jautājumos Hosamu Abu Meri 28.februārī tikās ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieku Vilni Jēkabsonu un apmeklēja patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki”, kur iepazina gan imigrantu izmitināšanas apstākļus un brīvā laika pavadīšanas iespējas, gan arī pārrunāja līdzšinējo valsts nodrošināto atbalstu patvēruma pieteikuma izskatīšanas laikā.

“Lai arī valsts ekonomiskā situācija pašlaik patvēruma meklētājiem nav sevišķi labvēlīga, tomēr redzams, ka arvien vairāk cilvēku no citām valstīm arī mūsu valsti uztver kā drošu un stabilu, lai lūgtu šeit patvērumu. Un šodien es pārliecinājos, ka šā lūguma izskatīšanas laikā patvēruma meklētājiem Latvijā tiek nodrošināts viss nepieciešamais: gan komfortabli sadzīves apstākļi, gan arī medicīniskā palīdzība un izglītība nepilngadīgajiem bērniem, ja nepieciešams,” pēc tikšanās ar patvēruma meklētājiem sacīja L.Mūrniece.

Šogad patvērumu Latvijai lūgušas jau 20 personas, taču neviens no šiem pieprasījumiem nav saistīts ar pašlaik nemierīgo situāciju Ziemeļāfrikas reģionā –lielākoties patvēruma meklētāju izcelsmes valstis bijušas tās pašas kas iepriekš – Gruzija, Pakistāna, Kongo u.c.

Kopš patvēruma sistēmas ieviešanas 1998.gadā Latvijā patvērumu kopumā lūgušas 387 personas. Bēgļa statuss šo gadu laikā piešķirts 30 personām, savukārt alternatīvais statuss – 48. Patvēruma meklētāji šajos gados visbiežāk ieradušies no Afganistānas (62 personas), tai seko Krievija (61), Gruzija (31), Armēnija (18), Irāka (16), Uzbekistāna (15), Baltkrievija (14), Azerbaidžāna (13) un Bangladeša (10). No citu valstu pilsoņiem saņemtie pieteikumi ir bijuši mazāk par 10.

Pilsonības un migrācijas
lietu pārvaldes informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!