• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas uzņēmumu iespējām Silīcija ielejā, ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2011., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226509

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības veselības pamatnostādņu projekta izstrādi

Vēl šajā numurā

01.03.2011., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas uzņēmumu iespējām Silīcija ielejā, ASV


Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 24.februārī piedalījās Ārlietu ministrijā notiekošajā Latvijas vēstnieka ASV un uzņēmēju apaļā galda diskusijā “Silīcija ieleja ASV – iespējas un izaicinājumi Latvijas IT & T nozarei”, kurā tika plašāk aplūkota Silīcija ielejas loma IT&T nozarē ASV un globālā mērogā, un Latvijas uzņēmumu iespējas pārstāvībai Silīcija ielejā. Diskusijas laikā ar Silīcija ielejā aktīvo Latvijas uzņēmumu pārstāvjiem ārlietu ministrs norādīja, ka ārlietu dienests apzinās IT&T nozares potenciālu un ir gatavs aktīvi iesaistīties Latvijas klātbūtnes Silīcija ielejā stiprināšanā.

Savukārt Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs, atklājot apaļā galda diskusiju video tiešsaistes režīmā, uzsvēra IT&T sektora nozīmi ASV ekonomikā un nepieciešamību Latvijas uzņēmējiem aktīvi apgūt savas nišas šajā augošajā jomā.

Pasākumā klātienē piedalījās IT&T nozares uzņēmēji, kuri prezentēja jau izveidotās Latvijas Amerikas Biznesa asociācijas Kalifornijā (LABACA) izveidotās pārstāvniecības Silīcija ielejā iespējas. Diskusijas dalībnieki aktīvi apmainījās ar viedokļiem par ārlietu dienesta, citu valsts pārvaldes institūciju IT&T nozares asociāciju un uzņēmēju, kā arī akadēmisko aprindu turpmākās sadarbības iespējām šajā jomā. Diskusijas noslēgumā tās dalībnieki pauda pārliecību, ka ir sperts solis tālākai veiksmīgai sadarbībai.

Silīcija ieleja ASV ir uzskatāma par vienu no pasaules nozīmīgākajiem augsto tehnoloģiju uzņēmumu attīstības centriem, kurā ir koncentrēti gan riska kapitāla uzņēmumi, gan pasaulē nozīmīgāko IT&T un datortehnoloģiju uzņēmumu galvenās mītnes.

Ar šo diskusiju Ārlietu ministrija vēlas aktivizēt uzņēmumu, tautsaimniecības nozares asociāciju un valsts pārvaldes pārstāvju plašāku diskusiju par Latvijas uzņēmēju pārstāvības Silīcija ielejā ASV attīstības jautājumiem un nepieciešamo valsts amatpersonu iesaisti vai kāda cita veida atbalstu šā jautājuma tālākā attīstībā.

Šogad šī bija otrā apaļā galda diskusija cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros, kurā uzņēmējiem ir iespēja nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs, kā arī nodrošināta regulāra Latvijas vēstnieku ārvalstīs apkopotās un analizētās informācijas pieejamība un plašāka izmantošana tautsaimniecības izaugsmes veicināšanā.

Ministrijas Preses
un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!