• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Pārrunājot turpmāko sadarbību ar sociālajiem partneriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2011., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iniciatīvām un paveikto 2010.gadā

Vēl šajā numurā

22.02.2011., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Pārrunājot turpmāko sadarbību ar sociālajiem partneriem

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš, tiekoties ar Latvijas Slimnīcu biedrības, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju, uzsvēra sadarbības nozīmi ar sociālajiem partneriem veselības aprūpes nozares jautājumu risināšanā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie jautājumi veselības aprūpē un turpmākā sadarbība. Gan veselības ministrs J.Bārzdiņš, gan sociālie partneri bija vienisprātis, ka jāturpina diskusija par nozares finansējuma ieguves avotu dažādošanu, kā arī jāatbalsta iniciatīvas, kas mazina ēnu ekonomiku un palielina nodokļu ieņēmumus. Sociālie partneri norādīja, ka ārstniecības personas neviennozīmīgi vērtētu ideju, ka tām pirms palīdzības sniegšanas būtu jāizvērtē, vai pacients ir vai nav nomaksājis nodokļus. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka veselības pakalpojumu pieejamības ierobežošana neattaisnotiem nodokļu maksātājiem varētu būt viens no efektīviem ēnu ekonomijas mazināšanas veidiem.

Sociālā dialoga ietvaros tika apspriesta iespēja sākt darbu pie ģenerālvienošanās projekta starp Veselības ministriju, arodbiedrību un veselības aprūpes nozares darba devējiem ārstniecības iestādēs, kurās valsts ir kapitāldaļu turētāja. Ģenerālvienošanās būtu solis cilvēkresursu attīstības programmas veselības aprūpē atjaunošanas virzienā un iestāžu darba organizācijas pārveidē atbilstoši šodienas vajadzībām, turpinot slimnīcās attīstīt ambulatoro un dienas stacionāra palīdzību, vienlaikus samazinot pacientu ārstēšanai slimnīcā nepieciešamo laiku.

Oskars Šneiders, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!