• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropadomes priekšsēdētāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2011., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidenta vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

22.02.2011., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropadomes priekšsēdētāja vizīti Latvijā

Tiekoties ar Valsts prezidentu:

17.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Eiropadomes priekšsēdētāju Hermanu van Rompuju (attēlā), lai pārrunātu Eiropas Savienības ekonomiskās vadības jautājumus, īpaši pievēršoties jautājumam par eirozonas un Eiropas līmeņa finanšu kontroles attīstību. Tikšanās laikā Eiropadomes priekšsēdētājs interesējās par Latvijas ekonomikas atveseļošanās procesu un pauda gandarījumu par Latvijas valdības ieguldīto darbu, lai samazinātu budžeta deficītu.

Sarunu gaitā tika apriestas arī Eiropas Savienības budžeta debates. Valsts prezidents īpašu uzmanību pievērsa Latvijas prioritātēm kohēzijas un lauksaimniecības jomā un atzīmēja, ka "ir jāatrod risinājumi, kā padarīt Eiropas Savienības lauksaimniecības politiku godīgāku pret jaunajām dalībvalstīm".

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī enerģētikas jautājumi un reģionālie enerģētikas projekti, tajā skaitā arī sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecība Latvijā.

Tikšanās noslēgumā tika pārrunātas Eiropas Savienības attiecības ar Austrumu partnerības valstīm.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

Tiekoties ar Ministru prezidentu:

17.februāri Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikšanās laikā ar Eiropadomes priekšsēdētāju Hermanu van Rompuju pārrunāja ekonomisko situāciju Latvijā un Eiropas Savienībā.

Eiropadomes priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja Latvijas veiktos budžeta konsolidācijas un ekonomikas atveseļošanas pasākumus.

Tikšanās laikā tika pārrunāti februāra Eiropadomes rezultāti enerģētikas jomā. Abas puses pozitīvi novērtēja Eiropadomes secinājumus par Baltijas reģiona energoizolācijas novēršanu un izvirzīto mērķi, ka visām ES dalībvalstīm ir jābūt pilnībā integrētām ES gāzes un elektroenerģijas tirgū līdz 2015.gadam.

Ministru prezidents V.Dombrovskis un Eiropadomes priekšsēdētājs H.van Rompujs pārrunāja arī gaidāmās marta Eiropadomes darba kārtības jautājumus, kur īpašs uzsvars tiks likts uz Eiropas Savienības ekonomikas politikas jautājumiem. Ministru prezidents izteica atbalstu ekonomikas pārvaldības stiprināšanas pasākumiem, vienlaikus paužot bažas par iniciatīvām, kas varētu veicināt "divu ātrumu" Eiropas veidošanos.

Sarunas laikā tika pārrunāts arī Latvijai būtiskais Eiropas Savienības budžeta jautājums. Premjers norādīja uz Latvijas prioritātēm ES budžeta pēc 2013.gada sagatavošanā – atbalstu kohēzijas politikai un kopējai lauksaimniecības politikai. V.Dombrovskis uzsvēra nepieciešamību saglabāt kohēzijas politikas sākotnējo mērķi – stiprināt ekonomisko un sociālo kohēziju, samazinot attīstības līmeņa atšķirības starp ES reģioniem. Savukārt attiecībā uz kopējās lauksaimniecības politikas reformu norādīja, ka Latvija turpinās atbalstīt tiešmaksājumu sistēmas reformu, padarot tiešmaksājumus taisnīgākus attiecībā uz visiem ES lauksaimniekiem.

Tāpat vizītes laikā notika viedokļu apmaiņa par Austrumu partnerību, ES un Latvijas sadarbību ar Krieviju un citiem aktuāliem ārējo attiecību jautājumiem.

Vizītes noslēgumā Eiropadomes priekšsēdētājs izteica gandarījumu par iespēju apmeklēt Latviju un iepazīties ar valsts aktuālo situāciju un tās viedokli prioritāros Eiropas Savienības jautājumos.

Šī bija otrā Eiropadomes priekšsēdētāja H.van Rompuja vizīte Latvijā. Pirmā darba vizīte notika 2009.gada 2.decembrī, kurā tika pārrunāti klimata pārmaiņu jautājumi, krīzes pārvarēšanas stratēģija un ES budžeta pārskatīšana, Lisabonas stratēģija pēc 2010.gada un citas aktualitātes.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!