• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Polijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2011., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropadomes priekšsēdētāja vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

22.02.2011., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Polijā

18.februārī Varšavā tiekoties, Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis secināja, ka Latvijas un Polijas attiecības ir aktīvas, konstruktīvas un dinamiskas, ir izveidota aktīva abu valstu institūciju, pilsētu un pilsonisko sabiedrību sadarbība.

Ģ.V.Kristovskis sarunas laikā uzsvēra Latvijas vēlmi paplašināt jau labi izveidoto sadarbību, savstarpējo atbalstu svarīgos reģiona, Eiropas Savienības un drošības politikas jautājumos, kā arī pateicās par Polijas dalību Baltijas gaisa telpas kontrolē. "Latvija lepojas arī ar savu poļu kopienu, kas ir aktīva un atbildīga Latvijas sabiedrības daļa," uzsvēra ministrs.

Sarunā abi ministri bija vienisprātis par nepieciešamību tālāk aktivizēt ekonomisko sadarbību, bija gandarīti par plāniem drīzumā sākt tiešo aviosatiksmi no Rīgas uz Gdaņsku. Reģionālo jautājumu kontekstā abu ministru sarunā īpaša vērība tika pievērsa enerģētikai. Ģ.V.Kristovskis savam poļu kolēģim prezentēja Latvijas plānu būvēt LNG reģionālo termināli.

Runājot par Eiropas Savienības jautājumiem, ministri apmainījās viedokļiem par ES Austrumu partnerību, notikumiem Baltkrievijā, kā arī ES un Krievijas attiecībām. Pārrunāti tika arī svarīgi drošības politikas jautājumi transatlantisko attiecību dimensijā.

Latvijas ārlietu ministrs novēlēja savam kolēģim veiksmīgu gaidāmo Polijas prezidentūru Eiropas Savienībā un uzaicināja vizītē apmeklēt Latviju.

Varšavā ministrs tikās arī ar Polijas informācijas un ārvalstu investīciju aģentūras direktoru Slavomiru Maimanu un iepazinās ar Polijas pieredzi ārējās ekonomikas darbības sfērā. Ministrs tikās ar Polijas un Krievijas grūto jautājumu komisijas priekšsēdētāju profesoru Ādamu Rotfeldu, lai gūtu ieskatu par šīs vēsturnieku komisijas darba pieredzi. Viesojoties aģentūras "Google" Varšavas birojā, Ģ.V.Kristovskis pārrunāja iespējas "Google" Baltijas biroju izvietot Rīgā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!