• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļu apgūšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2011., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 15.februārī

Vēl šajā numurā

17.02.2011., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļu apgūšanu

Zemkopības ministrija saņēmusi ikgadējo Eiropas Komisijas (EK) ziņojumu par Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) finanšu līdzekļu izmantošanu 2009.gadā, kurā Latvijas paveiktais EZF atbalsta apguvē novērtēts ar vērtējumu “laba izpilde”. Pēc 2009.finanšu gada rādītājiem, Latvija ar apgūto EK atbalstu 29,1 miljona eiro apmērā (23,3 procenti no kopējā 2007.–2013.gadam piešķirtā finansējuma) ieņēma 4.vietu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu starpā. Virs Latvijas ar 34,4 procentu apguvi bija Austrija, ar 24,2 procentiem – Francija un 24 procentiem – Nīderlande.

Latvija arī 2010.gadā turpinājusi veiksmīgi apgūt tai piešķirtos ES finanšu līdzekļus un ir starp tām 12 dalībvalstīm, kas jau 2010.gada otrajā pusē bija apguvušas tām piešķirto EZF finansējumu, lai izpildītu tā saukto “n+2” principu (EZF piešķīrums ir sadalīts pa gadiem, un katram gadam piešķirtais finansējums jāapgūst divu turpmāko gadu laikā). Līdz 2010.gada beigām Latvijā atbalsta pretendentiem EZF pasākumu ietvaros izmaksāts 45 miljonu eiro publiskais atbalsts, tajā skaitā 34 miljonu eiro ES līdzfinansējums.

EK ziņojumā līdztekus informācijai par ES piešķirtā finansējuma apguvi dalībvalstīs tiek analizēti arī galvenie notikumi un problēmas, kas ietekmē šo līdzekļu piesasiti un izvirzīto mērķu sasniegšanu. Ziņojumā norādīts, ka EZF līdzekļu apguve dalībvalstīs kavējas. Kā galvenie iemesli tam tiek minēti gan ar ekonomisko krīzi sasitītie faktori, gan kavēšanās ar nepieciešamo tiesību aktu pieņemšanu Eiropas institūcijās, sākot plānošanas periodu, un līdz ar to arī dalībvalstu rīcības programmu fonda finanšu līdzekļu piesaistei izstrāde un apstiprināšana EK.

Informācija par EZF finanšu līdzekļu apguvi 2010.gadā pagaidām ES līmenī nav apkopota. Tomēr EK jau paudusi bažas, ka atsevišķām dalībvalstīm var nākties zaudēt daļu no piešķirtā finanšu atbalsta saistību neizpildes dēļ, tiesa, uz Latviju tas neattiecas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!