• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2011.gada 10.februāra sēdes stenogramma (nobeigums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2011., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas drošības un sadarbības organizācija: Par minoritāšu jautājumu veiksmīgu risinājumu Latvijā

Vēl šajā numurā

17.02.2011., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2011.gada 10.februāra sēdes stenogramma (nobeigums)

Stenogrammas nobeigums. Sākums – Saeimas materiālu 9.laidienā („LV”, Nr.25, 15.02.2011.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā un Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas Republikā izvietošanas nosacījumiem” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Runāt „pret” pieteicies deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (VL–TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Es pieteicos runāt „pret” attiecībā uz šo likumprojektu ne jau tāpēc, ka man būtu īpaši siltas attiecības pret austrumos esošo kaimiņvalsti, bet gan tāpēc, ka, ja jūs salīdzināsiet līguma tekstā... Un visu zinošo Čepānes kundzi es aicinu paklausīties uzmanīgi!... (No zāles dep. I.Čepāne: „Es klausos!”) Ja jūs salīdzināsiet līguma tekstā un likumprojekta anotācijā rakstīto, tad jūs redzēsiet nelielu atšķirību. Anotācijā ir ierakstīts, ka tas ir līdzvērtīgs līgums, kurā mēs saņemam nomas tiesības uz 15 līdz 20 miljonus latu vērtu īpašumu, savukārt pretī dodam īpašumtiesības uz 11 miljonus latu vērtu īpašumu divās vietās Rīgā, kā arī Jūrmalā, Bulduros, plus vēl atdodam pašreizējo tiesas ēku Pumpura ielā... Tā ka es aicinu jūs, kolēģi, pievērst uzmanību šim jautājumam! Un, man šķiet, tas nav tikai Ārlietu komisijas kompetencē. Man šķiet, ka te ļoti nopietni vajadzētu paskatīties arī Juridiskajai komisijai. Tas nav līdzvērtīgs darījums! Varbūt tas ir mūsu diplomātu kaut kāds sasniegums, bet tas nav līdzvērtīgs darījums. Tā ka es personīgi neatbalstīšu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par to, lai Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā un Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas Republikā izvietošanas nosacījumiem” nodotu Ārlietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 4, atturas – 5. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Gaisa transporta nolīgumu starp Kanādu un Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, nosakot, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Stabilizācijas un asociācijas nolīgumu starp Eiropas Kopienām un to dalībvalstīm, no vienas puses, un Serbijas Republiku, no otras puses” nodot Ārlietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots. Paldies.

Nākamā darba kārtības sadaļa – „Par atvaļinājuma piešķiršanu”.

Saeimas Prezidijs bija saņēmis Saeimas deputāta Arvila Ašeradena iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 3.februārī. Šāds atvaļinājums tika piešķirts, un par to jūs tiekat informēti.

Nākamā darba kārtības sadaļa – „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Tātad nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par LR 10.Saeimas deputāta Ņikitas Ņikiforova atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par LR 10.Saeimas deputāta Ņikitas Ņikiforova atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – 2, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par LR 10.Saeimas deputāta Ņikitas Ņikiforova ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par LR 10.Saeimas deputāta Ņikitas Ņikiforova ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret – 2, atturas – 3. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par LR 10.Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča atsaukšanu no Juridiskās komisijas”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par LR 10.Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča atsaukšanu no Juridiskās komisijas”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret – 3, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par LR 10.Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”. (No zāles: „Tuvāk pie naudas!”) Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par LR 10.Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – 1, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Paldies.

Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas – „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības likumā”, otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Didzis Zemmers.

D.Zemmers (ZZS frakcija).

Labdien, kolēģi! Likumprojektam „Grozījumi Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības likumā” ir saņemts viens priekšlikums, un šis ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums, kurš nosaka, ka likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas. Un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

D.Zemmers. Tā kā visi priekšlikumi ir izskatīti, lūdzu atbalstīt šo likumprojektu galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā, galīgajā, lasījumā atbalstīts.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums Preču un pakalpojumu drošuma likumā”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Klāvs Olšteins.

K.Olšteins (frakcija „Vienotība”).

Labrīt, cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Cienījamie deputāti!

Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums Preču un pakalpojumu drošuma likumā”. Saņemts viens priekšlikums no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārās sekretāres. Šis priekšlikums precizē likuma 11.panta otro daļu, ka Tirgus uzraudzības padomes sastāvā tiek aizstāti vārdi „Vides ministrija” ar vārdiem „Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija”.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret vienīgo priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Preču un pakalpojumu drošuma likumā” atbalstīšanu trešajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

K.Olšteins. Paldies.

Sēdes vadītāja. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām””, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Vitauts Staņa.

V.Staņa (ZZS frakcija).

Ļoti cienījamā priekšsēdētājas kundze! Cienījamie deputāti!

Šis jautājums... grozījums šajā likumā ir ārkārtīgi vienkāršs. Tas ir tehniskas dabas, jo radio un televīzija, pievienojoties citiem plašsaziņas līdzekļiem, ir kļuvuši par elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem kopumā, un tātad likumos mainās šie nosaukumi.

Komisija, protams, bija „par”.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Staņa. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 1.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.marts.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par dzīvojamo telpu īri””, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (SC frakcija).

Cienījamie kolēģi! Izskatot likumprojektu „Par dzīvojamo telpu īri”, komisija pieņēma lēmumu virzīt tālāk šo likumprojektu un atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par dzīvojamo telpu īri”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Dolgopolovs. Ņemot vērā, ka apspriešanas gaitā izraisījās diezgan asa diskusija, komisija iesaka par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 4.aprīli.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 4.aprīlis.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību””, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Imants Parādnieks.

I.Parādnieks (VL–TB/LNNK frakcija).

Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija savā šā gada 2.februāra sēdē izskatīja likumprojektu „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību”” un pieņēma lēmumu to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Likumprojektā paredzētie likuma grozījumi un precizējumi atvieglos grāmatvedības dokumentu kārtošanu, un tie vērsti uz uzņēmējdarbības vides uzlabošanu.

Likumprojektā dots formulējums, kas ir attaisnojuma dokumenti, uz kuru pamata var izdarīt ierakstu grāmatvedības reģistros, un tieši kādi saimnieciskā darījuma identifikācijas dati šajos dokumentos iekļaujami. Tiek mazinātas prasības pēc paraksta nepieciešamību attaisnojošiem dokumentiem un noteiktas plašākas iespējas vienkāršākai dokumentu apritei elektroniskā formā.

Likumprojekts papildina, precizē un groza uzņēmuma arhīva saglabāšanas kārtību un nosacījumus, dod tiesības uzņēmuma grāmatvedības dokumentus pārvērst elektroniskā formātā, nosakot šīs procedūras kārtību, kas saskaņota ar šā gada 1.janvārī spēkā stājušos Arhīvu likumu.

Likumprojekta izstrādē aktīvi līdzdarbojušies sabiedrisko, profesionālo organizāciju pārstāvji.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Parādnieks. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 23.februāris.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 23.februāris.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījums Filmu likumā”, pirmais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Ints Dālderis.

I.Dālderis (frakcija „Vienotība”).

Cienījamie kolēģi! Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūdz pirmajā lasījumā atbalstīt Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Filmu likumā”, kas paredz minētā likuma 12.panta otrajā daļā vārdus „Nacionālās radio un televīzijas padomes” aizstāt ar vārdiem „Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes” (atbilstoši jaunajam regulējumam).

Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Filmu likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Dālderis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.februāris.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.februāris.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā”, otrais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā – deputāte Ingrīda Circene.

I.Circene (frakcija „Vienotība”).

Labrīt, kolēģi! Labrīt, cienījamais Prezidij! Strādāsim ar likumprojektu Nr.166/Lp10 – „Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā”.

Otrajam lasījumam saņemti 16 priekšlikumi.

1. – kultūras ministres Ēlertes priekšlikums. Tas bija priekšlikums mainīt institucionālo pārraudzību.

Saistībā ar to, ka Sabiedrības integrācijas fondam ir ļoti būtiska tieši šī neatkarība, pats fonds bija izstrādājis priekšlikumu, ka šo institucionālo pārraudzību veic Ministru kabinets, un tādā gadījumā neatkarība tiek nodrošināta.

Priekšlikumā, ko iesniedza Kultūras ministrija, bija paredzēts, ka institucionālā pārraudzība ir jāveic kultūras ministram. Līdz ar to tas neatbilda šīs neatkarības principiem, un komisija neatbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Circene. 2. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts 3.priekšlikumā, kas ir Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 4. – deputātu Lolitas Čigānes un Uģa Rotberga priekšlikums. Tas nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atsauc priekšlikumu.

I.Circene. Jā.

Arī 5. – Lolitas Čigānes un Uģa Rotberga priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Arī tas tiek atsaukts.

I.Circene. Jā.

Un arī 6. ir deputātu Lolitas Čigānes un Uģa Rotberga priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Arī tiek atsaukts.

I.Circene. Paldies.

7. – deputātu Lolitas Čigānes un Uģa Rotberga priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atsauc savu priekšlikumu. Paldies.

I.Circene. Paldies.

8. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Circene. Paldies.

9. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Circene. 10. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Circene. 11. – deputāta Dzintara Rasnača priekšlikums. Atbalstīts. Tas iekļauj padomē ārlietu ministru.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Circene. Paldies.

12. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts 13. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikumā. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Circene. 14. – deputātu Lolitas Čigānes un Uģa Rotberga priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts 15.priekšlikumā.

15. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Circene. Un 16., pēdējais, ir Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Circene. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Circene. Paldies.

Trešajam lasījumam priekšlikumu iesniegšana ir līdz 17.februārim šinī gadā.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 17.februāris. Paldies.

I.Circene. Paldies.

Sēdes vadītāja. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Ceļu satiksmes likumā”, otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Edvards Smiltēns.

E.Smiltēns (frakcija „Vienotība”).

Labrīt, kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Ceļu satiksmes likumā”. Komisija ir saņēmusi 12 priekšlikumus, no kuriem 11 ir atbalstīti un 1 nav atbalstīts.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums, ar kuru tiek precizēta likumprojekta ievaddaļa. Tas komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

E.Smiltēns. 2. – arī Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 3. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 5. – Satiksmes ministrijas parlamentārās sekretāres Danas Reiznieces priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 6. – arī Danas Reiznieces priekšlikums. Tas nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

E.Smiltēns. 7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 8. – Satiksmes ministrijas parlamentārās sekretāres Reiznieces priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 10. – Satiksmes ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Tas ir redakcionāli precizēts un atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

E.Smiltēns. 11. – arī Satiksmes ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

E.Smiltēns. 12., pēdējais, ir atbildīgās komisijas priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

Paldies.

E.Smiltēns. Tātad, ņemot vērā to, ka visi priekšlikumi ir izskatīti, komisijas vārdā lūdzu atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Ceļu satiksmes likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

E.Smiltēns. Komisija gaidīs jūsu priekšlikumus trešajam lasījumam līdz šā gada 10.martam.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 10.marts.

Nākamā darba kārtības sadaļa – „Lēmumu projektu izskatīšana”.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi likumā „Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām”” (Nr.42/Lp10) otrajam lasījumam”.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Vitauts Staņa.

V.Staņa (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Izskatot likumprojektu komisijā, izrādījās, ka tas ir gana sarežģīts un izraisa plašas diskusijas, tāpēc komisija pieņēma lēmumu pagarināt priekšlikumu iesniegšanas laiku līdz 1.martam.

Aicinu atbalstīt komisijas lēmumu.

Sēdes vadītāja. Sākam debates.

Vārds deputātei Lolitai Čigānei. Lūdzu!

L.Čigāne (frakcija „Vienotība”).

Cienījamie kolēģi! Pirms mirkļa mēs diskutējām par likumprojektu, ko bija iesniegusi nacionālā apvienība, – par grozījumiem Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā. Kolēģe Ilma Čepāne norādīja, ka šo likumu nevajadzētu mainīt tādā mehāniskā veidā, vienkārši ņemot visas summas un pārgriežot uz pusi.

Principā šim likumprojektam priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir pagarināts līdz 1.martam, un tas dod nacionālajai apvienībai iespēju domāt tādā sistēmiskā veidā un dod pietiekami daudz laika iesniegt priekšlikumus, kas šo jautājumu redz tādā plašākā kontekstā. Tā ka es aicinu nacionālo apvienību izmantot šo iespēju.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Eināram Cilinskim.

E.Cilinskis (VL–TB/LNNK frakcija).

Godājamā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Godājamie deputāti! Neapšaubāmi, mēs varam pagarināt šo termiņu. Man nav īpašu iebildumu – un arī nacionālajai apvienībai nav iebildumu – pret šā termiņa pagarināšanu, kaut arī mēs esam izmantojuši arī šo iespēju un iesnieguši priekšlikumus, ņemot vērā iepriekš noteikto termiņu, un esam piegājuši šim jautājumam tik tiešām sistēmiskā veidā, kā to mums laipni pamācīja „Vienotības” deputāti.

Bet, ja mēs atgriežamies atpakaļ pie šā jautājuma sistēmiskās puses, tad jāteic, ka tieši tas, ka šobrīd Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums nav atvērts, jo noraidīja nacionālās apvienības priekšlikumus... ka arīdzan tas vismaz iekavēs – pavisam noteikti! – šā jautājuma sistēmisku skatīšanu. Un, godīgi sakot, izpētot Čepānes kundzes pagājušajā Saeimā iesniegtos priekšlikumus... Acīmredzot nav vēl pagaidām noticis tā, ka attiecībā uz katru priekšlikumu, ko ir iesnieguši deputāti, ir nostiprinātas autortiesības, un ļoti iespējams, ka avots, no kurienes ir smēlusies iepriekš „Pilsoniskās Savienības” frakcija, kā arī šobrīd nacionālā apvienība, varētu būt līdzīgs. Taču nav arī tā, ka šis priekšlikums, kas būtu bijis iesniegts, absolūti, simtprocentīgi sakristu... Mūsu priekšlikums īstenībā ir vairākos punktos atšķirīgs, un faktiski tas bija traktēts plašāk, nekā tas bija iepriekš – vecajā, noraidītajā „Vienotības” priekšlikumā. Mēs skatām nevis tikai Saeimas vēlēšanas, bet skatām savā priekšlikumā arī pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanu limitus.

Protams, es domāju, ka mēs varam šādā veidā mēģināt pierādīt, kurš šeit ir prioritārāks un kurš ne, bet ļoti apšaubu, vai šāda prakse novedīs pie labiem rezultātiem kopumā.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (VL–TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Runājot par priekšlikumu, jāteic, ka, protams, termiņš ir jāpagarina. Līdz pašvaldību vēlēšanām ir pietiekami ilgs laiks.

Es gribu vērsties pie kolēģiem no „Vienotības”, gan ar pieredzi, gan bez pieredzes, un īpaši vērsties pie Čepānes kundzes. Nu, nevajag būt tik skaudīgam un nenovīdīgam! Es, piemēram, priecājos, ka jūs manu ideju par Kravcova jautājuma virzīšanu pārņēmāt kā savējo, uzzīmējāt shēmā un parādījāt televīzijā. Es patiešām par to priecājos.

(Smiekli un aplausi.)

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi likumā „Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām”” (Nr.42/Lp10) otrajam lasījumam”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 93, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Kolēģi! Vēl ir pēdējais jautājums... Varbūt tomēr mēs varam tās pāris minūtes ievērot klusumu...

Tātad pēdējais šīsdienas sēdes darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par piekrišanu 10.Saeimas deputāta Andra Buiķa saukšanai pie administratīvās atbildības”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (SC frakcija).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie deputāti! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ir saņēmusi un izskatījusi Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes iesniegumu ar lūgumu dot atļauju 10.Saeimas deputāta Andra Buiķa saukšanai pie administratīvās atbildības.

Komisija nolēma atbalstīt deputāta Andra Buiķa saukšanu pie administratīvās atbildības par administratīvajā protokolā norādīto pārkāpumu.

(No zāles: „Balsojam!”, „A ko viņš izdarīja? Pastāsti būtību!”)

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par piekrišanu 10.Saeimas deputāta Andra Buiķa saukšanai pie administratīvās atbildības”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – 1, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Paldies.

Līdz ar to visi šīsdienas sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti.

Bet, pirms es aicinu reģistrēties, es gribu visu mūsu vārdā sveikt šodien apaļā jubilejā Saeimas deputātu Intu Dālderi. Kā jau es teicu, šodien... tieši šodien viņam ir apaļa jubileja. (Aplausi.)

Tāpat es gribu mūsu visu vārdā pusapaļā jubilejā sveikt Saeimas deputātu Jāni Vucānu, kuram pusapaļa jubileja bija vakar. (Aplausi.)

Un vēl ir arī vairākas citas informācijas.

Ir saņemts deputātu Urbanoviča, Ribakova, Sakovska, Agešina un citu jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim „Par valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts meži” akciju iegādi”. Tātad jautājums tiks nodots Ministru prezidentam.

Vēl mums šodien pulksten 17.00 bija jāizskata iepriekšējā nedēļā deputātu iesniegtie jautājumi Ministru prezidentam. Man ir informācija, ka atbilde ir ceļā. Tāpat ceļā ir arī vēstule, ka Ministru prezidents šodien dodas komandējumā uz Igauniju un tātad sēdē nevarēs piedalīties. Taču neatkarīgi no tā, vai deputātus atbilde apmierina vai ne, atbilde tomēr saskaņā ar likumu šodien ir jāsaņem. Tātad šodien šī jautājumu un atbilžu sēde nenotiks. Ja jūs uzstāsiet uz to, ka jūs gribat šo sēdi, tad tā tiks pārcelta uz nākamo nedēļu.

Tāpat ir saņemts arī deputātu Zaķa, Brigmaņa un Klementjeva lūgums sasaukt Frakciju padomes sēdi šā gada 10.februārī pulksten 11.30. Tās darba kārtībā – priekšlikumu termiņa pagarināšana tiesībsarga amata kandidāta izvirzīšanai. Tātad pulksten 11.30 notiks Frakciju padomes sēde.

Un, pirms mēs reģistrējamies, vēl vārdu paziņojumam ir lūdzis deputāts Andris Bērziņš, ievēlēts no Zemgales.

A.Bērziņš (ZZS frakcija, Zemgales v/a).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde – pulksten 10.40 106.auditorijā.

Sociālo un darba lietu komisijas sēde – pulksten 11.10 Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tagad lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu klātbūtnes reģistrācijas režīmu! Lūdzu rezultātu! Paldies.

Vārds Saeimas sekretāra biedram Dzintaram Rasnačam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai...

(No zāles dep. A.Klementjevs: „Viņš gaida kaut kādu otro lapu. Viņam viena ir, bet otras – nav. Zagļi! Fui!...”)

Dz.Rasnačs (10.Saeimas sekretāra biedrs).

Godātie kolēģi! Nav reģistrējušies pieci deputāti: Jānis Ādamsons... Ir. Raivis Dzintars, Jānis Klaužs, Imants Viesturs Lieģis, Klaužs... kur... Ir? Nav Klauža. Un Dana Reizniece. Ā, Klaužs ir! Jā, paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to Saeimas 10.februāra sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!