• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par Eiropas Tabakas direktīvas grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2011., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par bišu veselību Eiropā un Latvijā

Vēl šajā numurā

15.02.2011., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par Eiropas Tabakas direktīvas grozījumiem

11.februārī Veselības ministrijā notika darba grupas sēde, lai sāktu Latvijas nacionālās pozīcijas izstrādi Eiropas Komisijas direktīvas par tabaku iespējamajiem grozījumiem. Darba grupā bez ārstiem un sabiedrības veselības speciālistiem piedalās arī pārstāvji no Ekonomikas, Izglītības un zinātnes, Ārlietu un Tieslietu ministrijas, kā arī Valsts policijas, Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Tabakas izstrādājumu ražotāju Nacionālās asociācijas, Latvijas akcīzes preču tirgotāju savienības un Latvijas darba devēju konfederācijas.

Sanāksmē Veselības ministrijas speciālisti informēja par Eiropas Komisijas piedāvātajiem iespējamajiem grozījumiem Tabakas direktīvā, kurus paredzēts publicēt gada beigās, tādēļ Latvijas puse jau sākusi darbu pie nacionālās pozīcijas formulēšanas. Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis iepazīstināja klātesošos ar Latvijas Ārstu biedrības priekšlikumiem Tabakas direktīvā, kas atbalsta ļoti stingru pozīciju smēķēšanas ierobežošanā, norādot uz satraucošo smēķējošo meiteņu skaita pieaugumu un nepieciešamo stingrāko pasīvās smēķēšanas ierobežošanu, it īpaši bērnu un topošo māmiņu veselības aizsardzībā.

Sanāksmē tika uzklausīti viedokļi par katru no piedāvātajiem direktīvas grozījumiem, kas ietver Tabakas direktīvas paplašināšanu, lai noteiktu prasības līdz šim nereglamentētajiem produktiem – ūdenspīpju tabakai, augu cigaretēm, un elektroniskajām cigaretēm, regulējumu bezdūmu tabakas izstrādājumiem, patērētāju informēšanu par smēķēšanas postošo ietekmi uz veselību, tabakas sastāvdaļu reģistrāciju un regulējumu, kā arī tabakas izstrādājumu pieejamības ierobežošanu.

Veselības ministrijas uzdevums pozīcijas izstrādes gaitā ir nepieļaut, lai iespējamie Tabakas direktīvas grozījumi būtu liberālāki nekā jau pašreiz Latvijas likumdošanā noteiktie ierobežojumi.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!