• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par "Latvenergo" atbalstu daudzbērnu ģimenēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2011., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par gruntsūdeņa uzplūdiem Sauriešu mājās, pagrabos

Vēl šajā numurā

10.02.2011., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Par “Latvenergo” atbalstu daudzbērnu ģimenēm

Ja Sabiedrisko pakalpojumu regulators atbalstīs elektrības tarifu paaugstināšanu ar 1.aprīli, lai šādā gadījumā tiktu ievērota sociāli atbildīga politika attiecībā pret ģimenēm ar bērniem, labklājības ministre Ilona Jurševska ar ekonomikas ministru Arti Kamparu un daudzbērnu ģimeņu interešu pārstāvjiem 9.februārī tikās ar akciju sabiedrības “Latvenergo” pārstāvjiem.

Tikšanās laikā puses atzina, ka ne tikai jāturpina un jāpilnveido jau pērn AS “Latvenergo” sāktā un ieviestā elektrības norēķinu karšu atbalsta sistēma trūcīgām personām, bet papildus jāveido vēl viena jauna iniciatīva, lai mazinātu paaugstināto tarifu slogu lielajām mājsaimniecībām, kurās dzīvo daudzbērnu ģimenes.

Pēc tikšanās I.Jurševska norādīja: “Esmu gandarīta, ka ir izdevies vienoties gan ar uzņēmumu, gan Ekonomikas ministriju par nepieciešamo atbalstu ģimenēm ar bērniem, kuras visbūtiskāk ietekmētu gaidāmā tarifu paaugstināšana. Pašlaik uzņēmums turpinās darbu pie atbalsta programmas ieviešanas un tiksies gan ar Latvijas Pašvaldību savienības, gan Labklājības ministrijas pārstāvjiem, lai kopīgi strādātu pie programmas ieviešanas mehānisma.”

Sākot ar aprīli, visām mājsaimniecībām plānots piedāvāt starta 1200 kWh, par kurām varēs norēķināties atbilstoši līdzšinējam tarifam.

Sarunas laikā puses vienojās, ka daudzbērnu ģimenes papildus starta 1200 kWh ar iepriekšējo tarifu varēs norēķināties vēl par 2400 kWh (300 kWh mēnesī). Savukārt trūcīgās ģimenes ar bērniem papildus starta 1200 kWh saņems papildus vēl bezmaksas 500 kWh.

Sarunās ar AS “Latvenergo” pārstāvjiem piedalījās arī LM valsts sekretāra vietnieks Ingus Alliks, LM Bērnu un ģimenes lietu departamenta direktore Līvija Liepiņa, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks un sociālo tiesību eksperts Pēteris Leiškalns.

Jau pašlaik, pēc statistikas datiem, visaugstākais nabadzības risks ir daudzbērnu ģimenēs (31%) un ģimenēs, kurās bērnus audzina tikai viens no vecākiem (35%). Tas veicina ne tikai nabadzību, bet arī sociālo atstumtību. Tādējādi, paaugstinot tarifus elektrībai, šie faktori ļoti spēcīgi var ietekmēt tieši ģimeņu ar bērniem vai ģimeņu, kurās ir viens apgādnieks, mājsaimniecību budžetu.

Elektrības tarifu paaugstināšana nenoliedzami palielinātu mājsaimniecību izdevumus, jo ģimenēs, kurās ir vairāk apgādājamo, ikdienā vairāk lieto visas mājsaimniecībā esošās elektroiekārtas un arī apgaismojumu.

Liene Užule, ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!