• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2011., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Fulbraita zinātnes un tehnoloģiju programmas konkursu

Vēl šajā numurā

10.02.2011., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Zviedrijā


Otrdien, 8.februārī, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzturējās darba vizītē Zviedrijas Karalistē, kur tikās ar ārlietu ministru Karlu Biltu (attēlā). Ministri apsprieda tādus jautājumus kā ekonomiskās izaugsmes veicināšana, sadarbība enerģētikas jomā un situācijas attīstība Austrumu partnerības valstīs. Savukārt vakar un šodien, 9. un 10.februārī, Ģ.V.Kristovskis uzturas darba vizītē Rumānijas Republikā
Foto: Zviedrijas Karalistes Ārlietu ministrija

“Zviedrija ir viens no vissvarīgākajiem Latvijas ekonomiskajiem partneriem, un zviedru investīcijām ir liels izaugsmes potenciāls gan apjoma, gan pievienotās vērtības pieauguma ziņā,” 8.februārī Stokholmā, tiekoties ar Zviedrijas ārlietu ministru Karlu Biltu, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Sarunas laikā puses bija vienisprātis, ka neatkarības divdesmitgade ir labs pamats abu valstu attiecību aktivizēšanai. K.Bilts atzina, ka zviedru investoru interese par Latviju palielinās un Latvijas ekonomiskā izaugsme ir Zviedrijas un visa reģiona interesēs.

Zviedrijas rūpniecība saskata potenciālu ražošanas izvietošanai Baltijā, tai skaitā Latvijā. Ekonomiskās izaugsmes jautājumiem un Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības aktivizēšanai būs veltīta arī 18.februārī plānotā Zviedrijas premjerministra Frederika Reinfelta oficiālā vizīte Latvijā.

Ministri apmainījās viedokļiem par situācijas attīstību Krievijā un Austrumu partnerības valstīs, par sadarbību Ziemeļu apgādes ceļa attīstībā un iesaisti Afganistānā. Ģ.V.Kristovskis uzrunāja savu zviedru kolēģi par iespējamo sadarbību ar Zviedriju Ziemeļu kaujas grupā (Nordic battle group).

Abi ministri pārrunāja arī sadarbību enerģētikā, uzsverot kopīgā elektrības tirgus izveidi, kā arī nepieciešamību stiprināt Baltijas valstu enerģētisko neatkarību un pašmāju energoapgādes jaudu un starpsavienojumu attīstību.

Tiekoties ar Zviedrijas Ārlietu ministrijas ģenerāldirektoru tirdzniecības jautājumos Andersu Ānlidu, ministrs tika iepazīstināts ar sekmīgo Zviedrijas ārējās ekonomiskās politikas modeli, kura koordinācija un īstenošana ir Ārlietu ministrijas kompetencē.

Vizītes laikā ministrs tikās arī ar Zviedrijas parlamenta spīkeru Pēru Vesterbergu un pārrunāja starpparlamentu sadarbību, akcentēja nepieciešamību stiprināt parlamentāriešu kontaktus. Ģ.V.Kristovskis uzaicināja P.Vesterbergu augustā apmeklēt Latviju uz valsts neatkarības atjaunošanas divdesmitgades svinībām Rīgā. No savas puses P.Vesterbergs lūdza nodot uzaicinājumu Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai ierasties divpusējā vizītē Zviedrijā.

Vizītes noslēgumā Ģ.V.Kristovskis Latvijas vēstniecībā tikās ar Zviedrijas latviešu organizāciju vadītājiem un latviešu sabiedrības pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!