• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par pārtikas produktu eksporta veicināšanu Krievijas tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2011., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

09.02.2011., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par pārtikas produktu eksporta veicināšanu Krievijas tirgū

8.februārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas (KFTRP) prezidentu Jevgēņiju Primakovu un pārrunāja sadarbības uzlabošanas iespējas Latvijas pārtikas produktu eksporta veicināšanā Krievijas tirgū un tirdzniecības administratīvā sloga samazināšanā. Tikšanās laikā apspriesta arī iespēja attīstīt Latvijas uzņēmēju sadarbību ar KFTRP reģionālajām struktūrvienībām.

“J.Primakovs pauda gandarījumu, ka 2010.gadā būtiski palielinājies Latvijā ražoto pārtikas produktu eksports uz Krieviju, un augstu novērtēja mūsu valstī ražotās pārtikas kvalitāti un samērīgās cenas. Biju gandarīts, kad Krievijas puse uzsvēra, ka Latvijā ražotie pārtikas produkti tiek tirgoti vairāku pārtikas tirdzniecības lielo ķēžu veikalos, piemēram, “Metro”, “X5”, “Auchan” un “Alije Parusa”. Tikšanās laikā ar J.Primakovu apspriedām arī dažādu tirdzniecības barjeru samazināšanu, tajā skaitā Krievijas ievedmuitas likmju samazināšanu vairākiem Latvijā ražotiem pārtikas produktiem,” informē zemkopības ministrs J.Dūklavs.

8.februārī zemkopības ministrs kopā ar vairāku Krievijas pārtikas tirdzniecības lielo ķēžu veikalu īpašniekiem un Latvijā ražoto pārtikas produktu izplatītājiem apmeklēja abus Latvijas stendus 18.starptautiskajā pārtikas un dzērienu izstādē “Prodexpo 2011”. Šogad izstādē ar Zemkopības ministrijas atbalstu organizētajā Latvijas uzņēmumu kopstendā piedalās 12 uzņēmumi – AS “Trikātas siers”, AS “Rīgas piena kombināts”, SIA “Pērnes L”, SIA “NP Foods”, SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”, SIA “Velte L”, SIA “Pure Food”, SIA “Lāči”, SIA “Baltijas marka”, SIA “Grāvendāle”, AS “Tukuma piens” un SIA “Kronis”. Izstādē pārstāvēti arī Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi ar atsevišķu kopstendu, kas tapis ar Eiropas zivsaimniecības fonda finansiālo atbalstu.

“Krievija ir viens no nozīmīgākajiem un perspektīvākajiem Latvijas pārtikas preču eksporta tirgiem, līdz ar to Latvijas uzņēmējiem dalība “Prodexpo 2011” izstādē ir iespēja nostiprināt jau esošās pozīcijas Krievijas tirgū, kā arī meklēt jaunus sadarbības partnerus, lai veicinātu savas produkcijas eksportu,” pirms došanās uz Maskavu uzsvēra zemkopības ministrs.

2010.gadā uz Krieviju eksportēti lauksaimniecības un pārtikas produkti par 322,4 miljoniem eiro, tas ir par 122 miljoniem eiro jeb 61% vairāk nekā 2009.gadā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!