• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrs: Par bērnu un jauniešu drošību internetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2011., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par pārtikas produktu eksporta veicināšanu Krievijas tirgū

Vēl šajā numurā

09.02.2011., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrs: Par bērnu un jauniešu drošību internetā

8.februārī, Vispasaules drošāka interneta dienā, izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, piedaloties bērnu un jauniešu drošībai virtuālajā vidē veltītajā preses konferencē, uzsvēra: “Šīs dienas devīzes “Internets – tā nav spēle! Tā ir tava dzīve!” saturs ir ļoti patiess. Mūsdienās internets ieņem arvien lielāku nozīmi ikviena cilvēka dzīvē. Mums rūp bērnu un jauniešu drošība – ne tikai fiziskā drošība uz ielas, mājās, skolā vai citviet, bet rūp arī viņu drošība internetā.”

Tādēļ ministrs atzinīgi novērtēja pasākumus, kas veicina skolēnu drošību internetā, tajā skaitā 8.februārī Latvijas skolām dāvināto rokasgrāmatu “Drošība internetā”: “Grāmatā ietvertā informācija ir aktuāla gan skolotājiem, mācot skolēnus, gan pašiem bērniem un jauniešiem, darbojoties virtuālajā vidē.”

Kopš 2010.gada novembra grāmata pieejama internetā, un pirmajā dienā tā tika lejupielādēta vairāk nekā 800 reižu. Izdevumu atzinīgi novērtējuši skolotāji un bibliotekāri, tāpēc ar “Microsoft Latvia” atbalstu tapis šīs rokasgrāmatas izdevums.

Rolands Broks piebilda, ka skolās virtuālā vide tiek kontrolēta pietiekami korekti. Taču būtiski, lai skolēniem būtu zināšanas par to, kā izmantot interneta un moderno tehnoloģiju sniegtās iespējas, kā arī būt drošiem un pasargāt sevi ārpus skolas.

Rokasgrāmata “Drošība internetā” tapusi, sadarbojoties Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), tās iestādei – Valsts izglītības satura centram (VISC) un “Net-Safe Latvia” Drošāka interneta centram. Šī grāmata nav vienīgais partnerības projekts izglītībā par drošu internetu, kas tapis pēdējos divos gados, sadarbojoties IZM, VISC un “NET-Safe Latvia”. Piemēram, 2010.gada pavasarī 6.klašu skolēniem bija iespēja sociālajās zinībās kārtot diagnosticējošu darbu, lai pārbaudītu zināšanas, prasmes un attieksmes, kā arī veicinātu izpratni par atbildību, izmantojot internetu. Šajā darbā piedalījās 72,4% no 6.klašu skolēniem, pārstāvot 617 skolas jeb 80,2% no kopskaita. Turklāt skolēniem šo darbu bija iespēja izpildīt elektroniski, kas mācību procesu padara interesantāku. Vislabākie rezultāti bija uzdevumos par prasmēm un zināšanām, un 6.klašu skolēni visā Latvijā uzrādīja vienlīdz labus rezultātus par drošu internetu.

Tāpat VISC speciālisti darbojas “Net-Safe Latvia” Drošāka interneta Konsultatīvajā padomē un Skolotāju padomē. Sadarbības rezultātā Latvijas sākumskolas un pirmsskolas skolēni piedalījās starptautiskajā zīmējumu konkursā “Es un internets”, tajā iesniegti vairāk nekā 500 zīmējumu, kas ir visaugstākais rādītājs ES.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!