• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdībai atskaitoties un apņemoties (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1999., Nr. 66/67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai mūsu vēstures liecības kalpo mums un valstij

Vēl šajā numurā

06.03.1999., Nr. 66/67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībai atskaitoties un apņemoties

Vakar, 5.martā, pēc 100 darbības dienām, Ministru kabinets preses konferencē cēla priekšā

vairāku simt lappušu biezo dokumentu — valdības pārskatu par jau paveikto un iecerēto

Turpinājums no 1.lpp.

Tad runāja labklājības ministrs Vladimirs Makarovs :

— Atšķirībā no optimisma, ko pauda mani iepriekšējie kolēģi, mani zināmā mērā ir pārņēmis izmisums. Valsts pastāv, lai kalpotu saviem iedzīvotājiem. Mēs runājām par nozaru attīstību, bet es nekur nedzirdēju, ko no tā visa iegūs iedzīvotāji. Nozaru attīstību pārstāv profesionālas organizācijas un arodbiedrības. Valdības uzdevums pirmkārt ir domāt par to, kā jūtas cilvēks. Šajā kontekstā mani patīkami pārsteidza vakar Saeimā Ministru prezidenta teiktais par vienas pieturas aģentūru, kur cilvēks var saņemt visus sev nepieciešamos pakalpojumus. Labklājības ministrijas izstrādātajos projektos vienmēr uzmanības centrā ir bijis cilvēks. Man ir gandarījums, ka ir stabilizējies dialogs starp valdību, arodbiedrībām un darba devējiem. Valdība ļoti augstā līmenī izvirzīja savu pārstāvniecību, ieskaitot ministrus. Sociālais dialogs ļoti labi attīstās veselības aprūpes sistēmā. Lai iesaistītu sabiedrību veselības aprūpes stratēģisko jautājumu risināšanā, ir nodibināta veselības aprūpes attīstības stratēģiskā padome. No likumdošanas viedokļa ir pabeigta pensiju sistēmas reforma Latvijā. Valdība ir iesniegusi Saeimai likumprojektu, kas paredz sociālās garantijas tiem cilvēkiem, kas cietuši, likvidējot Černobiļas avārijas sekas. Es ceru, ka visas ministrijas iesaistīsies nacionālās nodarbinātības programmas izstrādē un realizācijā. Nodarbinātības jautājums ir katras ministrijas problēma.

Vēl ir sakārtots pacientu reģistrs, ir pabeigta piespiedu psihiatriskās ārstēšanas nodaļas celtniecība. Tiem cilvēkiem, kas pastrādājuši noziegumus garīgas traumas dēļ, mēs radām cilvēcīgus dzīves apstākļus, tajā pašā laikā nodrošinot pietiekamu apsardzi. Ministrija ir pabeigusi izstrādāt investīciju programmu 2000. — 2002. gadam.

Pēc tam vārds tika dots aizsardzības ministram Ģirtam Valdim Kristovskim:

— Virzība uz NATO ir viens no mūsu valsts ārējās drošības politikas garantiem. Mums ir jāizstrādā valsts ārējās aizsardzības koncepcija, operatīvais plāns. Jau ir veikta nacionālo draudu analīze un izstrādāta Nacionālo bruņoto spēku attīstības pamatvirzienu koncepcija. Pats svarīgākais Aizsardzības ministrijas uzdevums ir panākt sistemātiskumu problēmu risināšanā.

Kas attiecas uz starptautisko sadarbību, — seši mūsu Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji piedalās EDSO miera uzturēšanas misijā Kosovā.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

Preses konferencē: Guntars Krasts, Vilis Krištopans, Anatolijs Gorbunovs…

…Ainārs Šlesers, Ingrīda Labucka…

…Vents Balodis, Aija Poča…

…Vilis Krištopans, Pēteris Salkazānovs…

…Vilis Krištopans…

…Aija Poča, Karina Pētersone. Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!