• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EEZ un Norvēģijas finanšu atbalstu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2011., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par autoceļu sakārtošanas plāniem 2011.gadā

Vēl šajā numurā

04.02.2011., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EEZ un Norvēģijas finanšu atbalstu Latvijai

2.februārī Norvēģijā (Oslo) norisinājās otrais oficiālo sarunu raunds starp donorvalstu pārstāvjiem un Latvijas Finanšu ministriju par nosacījumiem Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta (EEZ) un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta 2009.–2014.gada plānošanas perioda atbalsta saņemšanai.

Sarunu rezultātā panākta sapratne par finanšu instrumentu prioritātēm un nosacījumiem Latvijai, kas ļaus sagatavot parakstīšanai Saprašanās memorandus.

“Tā kā šābrīža situācijā ārvalstu finanšu palīdzība Latvijai ir viens no būtiskākajiem finanšu instrumentiem, lai veicinātu Latvijas ekonomikas atveseļošanos, ir būtiski, ka Norvēģijas un EEZ finanšu instrumentu finansējuma apmērs būs par apmēram 30% lielāks nekā iepriekšējā plānošanas periodā, paredzot atbalstu vides jomai, inovāciju veicināšanai, zinātnei un pētniecībai, nevalstiskā sektora attīstībai, kultūras mantojuma aizsardzībai un vēl citām jomām,” uzsver FM valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Aleksandrs Antonovs.

Sarunu galvenais mērķis bija saskaņot Latvijas izvirzīto prioritāšu atbilstību donorvalstu izvirzītajiem nosacījumiem, kā arī saskaņot prioritāšu ietvaros iecerētos pasākumus un atvēlēto finansējumu. Sagaidāms, ka Saprašanās memorandu parakstīšana varētu notikt aprīlī, Latvijai esot vienai no pirmajām valstīm, kas noslēdz vienošanos ar donorvalstīm (Norvēģiju, Īslandi un Lihtenšteinu) par 2009.–2014.gada plānošanas perioda finansējuma ieviešanu.

Latvijas atbalstam minēto finanšu instrumentu ietvaros ir izvirzījusi šādas prioritātes:

• klimata izmaiņas un atjaunojamā enerģija;

• NVO fonds pilsoniskās sabiedrības attīstībai, ietverot cilvēkdrošību, ilgtermiņa atbalstu sociālās atstumtības riskam pakļautajiem bērniem un jauniešiem, dzimumu līdztiesības principa ievērošanu;

• kultūras mantojuma aizsardzība;

• atbalsts zaļākai rūpniecībai – Viedo tehnoloģiju fonds;

• bilaterālā pētniecības programma un stipendijas;

• tieslietas un iekšlietas, ietverot ieslodzījuma vietu un īslaicīgas aizturēšanas vietu uzlabošanu;

• cienīga darba un trīspusējās sadarbības veicināšana;

• kapacitātes celšana un institucionālā sadarbība ar Norvēģijas publiskajām institūcijām, vietējām un reģionālām varas iestādēm.

Kopumā Latvijai 2009.–2014.gada periodā EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros būs pieejami 51,27 miljoni latu, tai skaitā no EEZ 24,29 miljoni latu, no Norvēģijas – 26,98 miljoni latu.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!