• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesai: jauna mājvieta, jaunas iespējas, un agrākie likumā noteiktie uzdevumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1999., Nr. 66/67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesai: jauna mājvieta, jaunas iespējas, un agrākie likumā noteiktie uzdevumi

Vēl šajā numurā

06.03.1999., Nr. 66/67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satversmes tiesai: jauna mājvieta, jaunas iespējas, un agrākie likumā noteiktie uzdevumi

Jaunajās telpās Satversmes tiesa: tiesneši Ilze Skultāne, Ilma Čepāne, Romāns Apsītis, Satversmes tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Endziņš, tiesneši Anita Ušacka un Andrejs Lepse Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Turpinājums no 1.lpp.

Uz šo svinīgo brīdi bija ieradies Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Ministru prezidents Vilis Krištopans, Saeimas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Indulis Bērziņš un citas augstas valsts amatpersonas, ministriju pārstāvji, Saeimas deputāti, juristi un citi viesi.

Pēc lentes pārgriešanas, kas bija uzticēta Valsts prezidentam un premjeram, viesi devās uz tiesas sēžu zāli. Atklāšanas svētku ievadījumā Satversmes tiesas tiesnesis Romāns Apsītis sveica šīs telpas pirmos apmeklētājus un deva vārdu Valsts prezidentam Guntim Ulmanim.

Indulis Bērziņš, sveicot Satversmes tiesu šī lielā notikuma sakarā, atzīmēja mūsu valsts veidošanās un mainīšanās procesus, kas demokrātiskajā valstī nav iedomājami bez savas Satversmes tiesas. Tai nu ir radīti apstākļi normālam darbam. Savukārt Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Linards Muciņš piebilda, ka likumdevējs nākotnē pacentīsies, lai paplašinātu Satversmes tiesas tiesības un kvalitatīvāk pieņemtu likumus.

— Vakar, valdības simtās dienas priekšvakarā, es pārdomāju savas attiecības, kas saistītas ar Satversmes tiesu, un šī sadaļa iznāca visai gara. Tagadējie Satversmes tiesneši ir bijuši gan mani skolotāji, gan kolēģi. Un es piederu pie tiem, kuri, diskutējot par šīs ēkas nodošanu Satversmes tiesai, iestājās par pozitīvu atrisinājumu. Mēs valdībā pacentīsimies, lai mūsu vainas dēļ jums nebūtu darba..., — tā apsolīja un labu vēlēja premjers Vilis Krištopans.

Viens pēc otra nāca apsveicēji ar ziediem un simboliskiem suvenīriem. Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns uzsvēra, ka tiesu darba kvalitāte lielā mērā atkarīga no tā, kādi ir darba apstākļi tiesnešiem. Un šis ir skaists brīdis, kas apliecina valsts attieksmi pret tiesas sistēmu.

Tieslietu ministre Ingrīda Labucka mazliet oponēja teiktajam, ka šī ēka esot otrā Tiesu pils. Patiesībā pirmo — Latvijas neatkarības gados celto — vēl pilnībā nevar dēvēt par Tiesu pili, jo tur joprojām ir arī citas iestādes. — Satversmes tiesā strādā ļoti kvalificēti, spoži juristi. Lai viņi allaž spriež taisnīgi tiesu, bet mēs centīsimies, lai brāķa nebūtu, — tā novēlēja tieslietu ministre.

Vakar ceļu uz Satversmes tiesu bija atraduši daudzi — gan ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš, kurš, pasniegdams rozi katrai no trijām Satversmes tiesas tiesnesēm, kā īsts džentlmenis noskūpstīja roku, gan Valsts kontrolieris Raits Černajs, Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš, gan pazīstamie juristi Juris Kaksītis un Ilmārs Bišers, Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājs Jānis Muižnieks un vēl citi.

Oficiālās daļas nobeigumā Satversmes tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Endziņš pateicās par atbalstu, laba vēlējumiem, izteica cerību, ka šī Saeima beidzot ievēlēs septīto Satversmes tiesnesi, un informēja, ka internetā izveidota mājas lapa par Satversmes tiesu un tajā pieejama vajadzīgā informācija.

Pēc tam viesi ielūkojās gaumīgajās telpās un kopsaietā pacēla šampanieša glāzi par tiesas turpmāko sekmīgo darbību likumu sardzē.

Rita Belousova,

"LV" nozares redaktore

Foto: Māris Kaparkalējs

Vēlot raženu darbu jaunajā mītnē, Satversmes tiesas priekšsedētāja pienākumu izpildītāju Aivaru Endziņu sveic: Valsts prezidents Guntis Ulmanis…

… Ministru prezidents Vilis Krištopans…

…Saeimas priekšsēdētāja biedrs Indulis Bērziņš…

…tieslietu ministre Ingrīda Labucka…

… Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns un palīdze Inta Ķirse

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!