• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar meža nozares gada balvas laureātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2011., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.02.2011., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar meža nozares gada balvas laureātiem

1.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” laureātiem un nozares pārstāvjiem.

Valsts prezidents pateicās visiem gada balvas “Zelta čiekurs” balvas ieguvējiem un laureātiem par ieguldījumu Latvijas meža nozares attīstībā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas Kokrūpniecības prezidents Juris Biķis savās uzrunās uzsvēra, ka meža nozares veiksmes atslēga ir mežsaimniecības un kokrūpniecības uzņēmumu sadarbība visā koksnes produkcijas pievienotās vērtības radīšanas ķēdē.

Meža nozares gada balva “Zelta čiekurs” ir ikgadēja meža nozares augstākā atzinība par nozīmīgiem sasniegumiem un ieguldījumu nozares labā. 2010.gadā Meža dienu komiteja noteica gada balvas ieguvējus un laureātus četrās nominācijās – “Par mūža ieguldījumu”, “Par ilgtspējīgu saimniekošanu”, “Par inovatīvu uzņēmējdarbību” un “Par zinātnes ieguldījumu nozares attīstībā”.

Valsts prezidents kā Meža dienu patrons arī aicināja meža nozares un pašvaldību pārstāvjus pārdomāti rīkot Meža dienas 2011, turpinot aizsākto tradīciju Meža dienās darīt valsti krāšņāku ar koku stādījumiem, pilnveidot atpūtas vietas, radoši un pārdomāti izmantojot koku kā būvmateriālu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers pauda arī īpašu aicinājumu: “Cieņa un mīlestība pret mežu un kokiem ir daļa no latviskās identitātes – tie izskan cauri gadsimtiem izauklētās tautasdziesmās un to redzam no sentēviem mantotajā meža kopēja darba tikumā un zināšanās. Arī šodien mežs stabilizē sociāli ekonomisko attīstību, uztur dzīves vides ekoloģisko kvalitāti un veldzē mūs.

ANO Ģenerālā asambleja 2011.gadu ir pasludinājusi par Starptautisko meža gadu, aicinot valdības, kā arī par nozari atbildīgās valsts un starptautiskās organizācijas atbalstīt ar Mežu gadu saistītās aktivitātes.

Starptautiskā Meža gada devīze ir īsa un kodolīga: “Mežs cilvēkiem!” Lai šī devīze kļūst par vadmotīvu arī Meža dienām Latvijā šajā gadā.

Starptautiskais Meža gads pasaulē sakrīt ar Latvijas Republikas faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadu Latvijā. Meža dienas ir tradīcija, kas savieno divus Latvijai nozīmīgus laika posmus. Šo tradīciju aizsāka desmit gadus pēc mūsu valsts dibināšanas – 1928.gadā un atjaunoja dažus gadus pēc Latvijas neatkarības atgūšanas – 1995.gadā. Un katru gadu no jauna Meža dienas ir iespēja ikvienam darīt kaut ko vērtīgu un paliekošu Latvijas labā.

Aicinu turpināt aizsākto tradīciju Meža dienās darīt valsti krāšņāku ar koku stādījumiem, pilnveidot atpūtas vietas, radoši un pārdomāti izmantojot koku kā būvmateriālu. Aicinu meža nozares uzņēmumus un darbiniekus, kā arī pašvaldības pārdomāti organizēt Meža dienu aktivitātes.

Aicinu skolotājus un skolēnus ne tikai iesaistīties meža sakopšanas darbos, bet arī uzņemties aizbildniecību par stādījumiem un atpūtas vietām un dokumentēt paveikto.

Lai mums visiem kopā Starptautiskajā Meža gadā izdodas paveikt nozīmīgus mežu sakopšanas un stādīšanas darbus Latvijas Meža dienās!”

Šogad Meža dienu pasākumi Latvijā notiks aprīlī un maijā.

Valsts prezidenta preses dienests;
Zemkopības ministrijas
Meža departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!