• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2011., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar meža nozares gada balvas laureātiem

Vēl šajā numurā

03.02.2011., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien!

Jautājums: Jautājums prezidenta kungam par Vaškeviča aizturēšanu. Šis ir cilvēks, kurš strādājis valsts institūcijās diezgan ilgu laiku, un visu laiku ap viņu bija aizdomu ēna, arī kriminālprocess. Kā jūs vērtējat faktu, ka viņš tik ilgi strādāja un varēja noturēties augstos amatos, lai gan viņa reputācija bija diezgan apšaubāma?

V.Zatlers: Viennozīmīgi varu teikt, ka cilvēks ar apšaubāmu reputāciju nevar strādāt valsts pārvaldē, bet viņa reputācijas vērtēšana ir attiecīgā valsts sekretāra un attiecīgā ministra kompetence.

Jautājums: Prezidenta kungs, par jūsu iniciatīvu Pilsonības likuma grozījumu sakarā. Vai jūs varētu komentēt, kāda ir būtiskākā atšķirība no versijas, pie kuras Saeimā jau tiek strādāts?

V.Zatlers: Pirmkārt, es sākšu ar to, ka manu iniciatīvu pamato pieprasījums sabiedrībā. Ar to esmu sastapies katrā valstī, kuru apmeklēju, tiekoties ar latviešu kopienu. Pieprasījums pēc dubultpilsonības vieglākas iegūšanas un pieprasījums pēc laulībā dzimušo bērnu vienkāršotas reģistrācijas Latvijas pilsonībā ir vērojams visā sabiedrībā. Šobrīd, kad mēs esam kļuvuši par dinamisku sabiedrību – cilvēki brauc strādāt, mācīties ārpus Latvijas, atgriežas pēc tam Latvijā, stājas laulībā kaut kur ārpus Latvijas, šajās laulībās arī dzimst bērni –, mums ir jādomā par nākotni. Kā nosūtīt ļoti skaidru politisku signālu, ka jebkurš Latvijas pilsonis un viņa pēcnācēji ir gaidīti Latvijā kā Latvijas pilsoņi. Tātad mans priekšlikums atšķiras ar to, ka tas ir vispārīgs, aptver visu pilsoņu loku un galvenokārt ir balstīts uz bērniem – gan tiem, kas dzimuši ārpus Latvijas Latvijas pilsoņu laulībās, gan tiem, kas dzimuši šeit, Latvijā, nepilsoņiem. Valsts sūta politisku signālu, ka šī politiskā saite ar Latvijas valsti tiks vienmēr nodrošināta.

Jautājums: Šobrīd kuluāros tiek runāts, ka notiek politiskā tirgošanās starp “Vienotību” un ZZS, proti, Jaunzemes kundze ir kļuvusi par Konkurences padomes vadītāju, par to Rozes kungam tiek gatavota silta vietiņa “Lattelecom” valdē. Kā jūs kā valsts vadītājs uzskatāt – vai šāda politiskā tirgošanās notiek, vai arī tas ir kāds mīts un izdomājums?

V.Zatlers: Tā ir sakritība, ka tieši šo jautājumu es Ministru prezidenta kungam uzdevu pirms pusstundas, un viņš man viennozīmīgi atbildēja, ka šajā konkrētajā gadījumā politiskā tirgošanās nav notikusi.

Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 2.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!