• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās Karalistes vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2011., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ierosinājumu aizliegt politiskās reklāmas medijos

Vēl šajā numurā

03.02.2011., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās Karalistes vēstnieka vizīti Saeimā

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Apvienotās Karalistes parlamentu pārstāvji 1.februārī ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Endrū Soperu pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanas iespējas, tostarp parlamentārās sadarbības jomā.

Puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu īpašo nozīmi Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējo attiecību attīstībā. Ņemot vērā, ka abās valstīs nesen notikušas vēlēšanas un parlamentu sastāvi būtiski mainījušies, puses atzina, ka patlaban ir atbilstošākais laiks jaunu parlamentāro kontaktu veidošanai.

“Ceram, ka arī Apvienotās Karalistes parlamenta abās palātās un reģionālajos parlamentos tiks izveidotas sadarbības grupas ar Latviju, kas sniegs būtisku ieguldījumu abu valstu politisko attiecību stiprināšanā,” uzsvēra Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lielbritānijas parlamentu priekšsēdētājs Imants Lieģis.

“Parlamentu sadarbība ir svarīga divpusējo attiecību daļa. Es darīšu visu, kas būs manos spēkos, lai atbalstītu šīs saites starp Saeimu un Apvienotās Karalistes parlamentu, kā arī Skotijas parlamentu un Velsas un Ziemeļīrijas asamblejām,” tikšanās laikā pauda vēstnieks E.Sopers.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāts 19. un 20.janvārī Londonā organizētais samits, kurā piedalījās Apvienotās Karalistes, Baltijas valstu un Ziemeļvalstu valdību vadītāji. “Londonā notikušais NB8 valstu un Lielbritānijas samits vērtējams kā nozīmīgs pavērsiena punkts Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējās attiecībās. Tas liecina par Lielbritānijas īpašo ieinteresētību Baltijas jūras reģionā,” atzina I.Lieģis.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!