• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ungārijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2011., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225307

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vēlēšanu sabiedrisko padomi

Vēl šajā numurā

03.02.2011., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ungārijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 31.janvārī tikās ar Ungārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Gāboru Dobokai, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot abu valstu attiecības, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijai un Ungārijai izveidojusies laba sadarbība visās jomās – gan politiskajā līmenī, gan ekonomikā un kultūrā. “Tradicionāli aktīvie kontakti starp abu valstu parlamentāriešiem un 10.Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Ungārijas parlamentu ir labs pamats auglīgai sadarbībai starp abām valstīm arī nākotnē,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Arī vēstnieks pauda gandarījumu, ka gan Latvijas, gan Ungārijas parlamentā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts parlamentu.

Ungārija šā gada pirmajā pusgadā ir Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts, un Latvijai Ungārijas pieredze būs ļoti noderīga, uzsvēra S.Āboltiņa. “Lai arī Latvijas prezidentūra plānota tikai nākamajā parlamenta sasaukumā 2015.gadā, nozīmīgākie sagatavošanās darbi būs jāveic vēl 10.Saeimas pilnvaru laikā,” atzina Saeimas priekšsēdētāja. G.Dobakai apliecināja, ka viņa valsts ir gatava aktīvi dalīties savā pieredzē un jau februāra vidū plānota tikšanās ar Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātiem, kad deputātiem tiks prezentētas Ungārijas ES prezidentūras aktualitātes.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka arī Latvijai ir būtiska Ungārijas akcentētā ES kaimiņattiecību politikas intensificēšana ar bijušajām PSRS republikām ES Austrumu partnerības ietvaros.

Informējot par sava darba prioritātēm, vēstnieks uzsvēra, ka viņš savas darbības laikā īpašu uzmanību veltīs ekonomisko
saišu stiprināšanai starp Ungāriju un Latviju, sadarbībai zinātnes jomā, kā arī
partnerattiecību veicināšanai starp abu valstu pilsētām.

G.Dobokai iepriekš bijis Ungārijas Nacionālā drošības biroja ģenerāldirektors un ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā, tostarp bijis arī Ungārijas vēstnieks Jordānijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!