• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par "Vientuļu" robežšķērsošanas vietas modernizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2011., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas institūta direktori

Vēl šajā numurā

02.02.2011., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Par “Vientuļu” robežšķērsošanas vietas modernizāciju

“Vientuļu” robežšķērsošanas vietā vajadzīgi steidzami uzlabojumi, tādēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) atbalstīs līdzekļu piešķiršanu modernizācijas veikšanai “Vientuļos” pārrobežu sadarbības programmas “Igaunija–Latvija–Krievija” ietvaros. Tā pēc viesošanās Viļakas novadā un iepazīšanās ar situāciju klātienē norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

“Vientuļu” robežšķērsošanas vietu iecerēts modernizēt Eiropas Kaimiņattiecību un partnerības instrumenta programmā “Igaunija–Latvija–Krievija”. Plānotas, ka projekta izmaksas būs 5,8 miljonu eiro, no kuriem 3,8 miljoni ir Latvijas daļa, 2 miljoni – Krievijas daļa.

Latvijas puses projekta partnerim VAS “Valsts nekustamie īpašumi” līdz 15.februārim ir jāiesniedz stratēģiskā projekta ideju, kuru pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalsta saņemšanas nosūtīs tālāk uz Eiropas Komisiju.

R.Vējonis pēc iepazīšanās ar situāciju klātienē norādīja, ka atbalsta šo projektu un nepieciešamību robežpunktu pēc iespējas ātrāk sakārtot.

Ministrs uzsvēra, ka jāuzlabo sadzīves apstākļi Valsts robežsardzes un muitas darbiniekiem, jānodrošina iespējas atbilstošā līmenī veikt pārbaudes, tāpat vajadzīgi uzlabojumi aizturēto personu, tajā skaitā patvēruma meklētāju, izmitināšanas apstākļos.

“Tas ir būtiski ne tikai robežšķērsošanas punkta modernizēšanai atbilstoši Šengenas prasībām, bet arī visa reģiona attīstībai,” uzskata R.Vējonis, piebilstot, ka šis projekts pozitīvi ietekmēs tirdzniecības attīstību starp Eiropas Savienību un Krieviju, paplašinās tūrisma iespējas un līdz ar to arī radīs jaunas darba vietas.

“Vientuļu” robežšķērsošanas vieta tika ierīkota 1992.gadā, izvietojot kontroles dienestu personālu koka vagoniņos. Kopš tā laika vienīgā modernizācija veikta 1998.gadā, kad līdz “Vientuļiem” noasfaltēts piecu kilometru ceļa posms no Viļakas, veikts kosmētiskais remonts vagoniņos un uzcelta nojume virs kontroles zonas.

Maija Pētermane,
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!