• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Sveicot Latvijas pilsoni ar atgriešanos Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Aicinot Rīgas domi aktīvāk iesaistīties ES fondu apguvē

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Sveicot Latvijas pilsoni ar atgriešanos Latvijā

28.janvārī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis sveica Latvijas pilsoni Linardu Neimani un viņa sievu un meitiņu ar atgriešanos Latvijā no Kubas. Tikšanās laikā ministrs izteica gandarījumu par veiksmīgi izpildīto uzdevumu, sniedzot palīdzību saviem pilsoņiem atgriezties Latvijā. Vienlaikus ārlietu ministrs izteica prieku, ka ģimene vēlējusies atgriezties mātes Diānas Neimanes dzimtenē, un novēlēja Neimaņu ģimenei veiksmīgi sākt dzīvi Latvijā. Tikšanās laikā klāt bija arī Linarda māte Diāna.

Savukārt Neimaņu ģimene pateicās Ārlietu ministrijai par sniegto atbalstu un teica: “Esam laimīgi būt Latvijā.”

Informācija, ka Havanā dzīvo latviešu ģimene, kura vēlas atgriezties mājās, pirmo reizi izskanēja 2007.gada vasarā pēc Saeimas deputātu vizītes Kubā. Lai rastu iespēju Latvijas pilsoņiem, kuri bija dzimuši, uzauguši un izglītojušies Kubā, atgriezties Latvijā, notika ārlietu un iekšlietu resoru sadarbība, iesaistot arī starptautiskos partnerus.

Ārlietu ministrija izsaka pateicību bijušajam ārlietu ministram Mārim Riekstiņam, Iekšlietu ministrijai un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, kā arī Spānijas diplomātiem un amatpersonām. Ministrija pateicas par sadarbību Kubas amatpersonām, kuras rezultātā L.Neimanim ir iespēja pirmo reizi ieraudzīt Latviju. Ārlietu ministrija vēlas atzīmēt TV 3 žurnālistes Oditas Krenbergas personisko ieguldījumu šīs lietas risināšanā, vairākas reizes apmeklējot Kubu un Havanā tiekoties ar Neimaņu ģimeni, kā arī regulāri uzturot kontaktus ar ģimeni.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!