• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par piekrišanu deputāta Vitauta Staņas saukšanai pie administratīvās atbildības

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 26.janvārī pirms otrā lasījuma atbalstīja grozījumus likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, kas paredz tiesisko aizsardzību personām, kas sniedz informāciju par amatpersonu interešu konfliktiem.

Komisijā atbalstītais likumprojekts nosaka aizliegumu institūcijas vadītājam izpaust, kurš darbinieks viņu informējis par citas amatpersonas iespējamajiem interešu konfliktiem. Tāpat iestādes vadītājam būs aizliegts šādai personai radīt tiešas vai netiešas nelabvēlīgas sekas.

Aizliegums izpaust šādu informāciju neattieksies uz informācijas sniegšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), Valsts policijai un Satversmes aizsardzības birojam (SAB), kā arī tiesai un prokuratūrai.

Tāpat komisijā akceptēts priekšlikums, ka amatpersonai būs pienākums informēt institūcijas vadītāju vai arī KNAB par tai zināmiem citu amatpersonu pārkāpumiem saistībā ar korupciju. Drošības iestādēs strādājošajiem par šādiem pārkāpumiem būs jāinformē SAB.

Izmaiņas likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” nepieciešamas, lai atbilstoši Starpvalstu pretkorupcijas grupas (GRECO) rekomendācijām nodrošinātu aizsardzības sistēmu tiem civildienesta ierēdņiem, kuri informē par pārkāpumiem, norāda likumprojekta iesniedzēji Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Par grozījumiem likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 2. un 3.lasījumā vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!