• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2011., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/225174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanu

Vēl šajā numurā

01.02.2011., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra darbu

Janvāra beigās apritēja divi gadi, kopš atvērts Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs. Līdz ar centra izveidošanu būtiski pieaudzis Saeimas apmeklētāju skaits.

“Cilvēki ik pa četriem gadiem ievēlē parlamentu, taču šo sabiedrības saikni ar galveno lēmējinstitūciju nedrīkst pazaudēt arī starpvēlēšanu laikā. Ir svarīgi, gan lai deputāti zina sabiedrības viedokli, gan sabiedrībai būtu iespēja savu viedokli parlamentā paust tieši un nepastarpināti. Tieši šo uzdevumu īsteno Saeimas apmeklētāju centrs. Aicinu ikvienu izmantot centra sniegtās iespējas,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja pauž, ka parlamentam jākļūst atvērtākam, tāpēc šogad notiks gan jau tradicionālā Ēnu diena, Atvērto durvju diena un nevalstisko organizāciju forums, gan tiks īstenota jauna iniciatīva – jūnija sākumā norisināsies jauniešu parlaments.

Centra darbību atzinīgi vērtē arī Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze. Viņš pieļauj, ka “lielākā daļa Saeimas darbinieku, deputātu un to cilvēku, kuri ar parlamentu izvēlas kontaktēties nepastarpināti, nemaz nenojauš, ka apmeklētāju centram ir tikai divi gadi, jo šajā laikā tas kļuvis par neatņemamu parlamenta dzīves sastāvdaļu”. “Apmeklētāju centrs ir tilts starp sabiedrību un parlamentu, tā ir vieta, kur ikdienā reāli realizējas parlamenta atvērtība,” norāda G.Daudze. Tas, ka centrā ik mēnesi vēršas simtiem cilvēku, apliecina, ka lēmums par tā izveidi bija absolūti pareizs, uzskata G.Daudze, kurš kā 9.Saeimas priekšsēdētājs aktīvi iestājās par šāda centra nepieciešamību.

Pirms centra izveides ar priekšlikumiem Saeimā klātienē vērsās aptuveni 150 cilvēku gadā, taču pēdējo divu gadu laikā centrā personiski vērsušies teju seši tūkstoši apmeklētāju – privātpersonas un dažādu organizāciju pārstāvji. Kopš centra izveidošanas Saeimā saņemti ap vienpadsmit tūkstošiem iesniegumu. Iesniegumu tematika ir dažāda – likumdošanas priekšlikumi, lūgumi, ierosinājumi, viedokļi, informācijas pieprasījumi un sūdzības. Saņemti arī apmēram trīs tūkstoši zvanu uz centra informatīvo tālruni.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs ir nozīmīgs saziņas veids starp Latvijas parlamentu un iedzīvotājiem. Tas pieņem privātpersonu iesniegumus, koordinē tikšanās ar Saeimas deputātiem, sniedz informāciju par Saeimas darbību. Centra telpās var iepazīties ar informatīvajiem materiāliem un multimediju prezentācijām par Saeimu, tās vēsturi un darbu.

Kopš centra izveides tajā rīkotas vairākas topošo mākslinieku darbu izstādes, labdarības akcijas, notikušas preses konferences, publiskas diskusijas un deputāti tikušies ar iedzīvotājiem.

Centrs tika izveidots 2009.gada 29.janvārī, lai pilnveidotu parlamenta dialogu ar sabiedrību, kā arī veicinātu privātpersonu līdzdalību Saeimas darbā.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no pulksten 9 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!